El sector turístic demana ajudes “més eficaces i directes” i exigeix major control als negocis

No obstant això veu en la crisi una oportunitat per a reinventar-se creant la seua pròpia app de Delivery

El sector turístic demana ajudes “més eficaces i directes” i exigeix major control als negocis
Reunió d’empreses del sector amb la regidora de Turisme

El Consell ha anunciat la posada en marxa de les primeres ajudes del Pla Resisteix, que facilita a les empreses més afectades per la crisi préstecs de l’Institut Valencià de les Finances (IVF) amb trams no reembossables de fins al 30%. Dotada amb 50 milions d’euros, la línia d’ajudes està destinada a les empreses de l’hostaleria, el turisme i l’oci, i ja es poden sol·licitar. Les empreses englobades podran accedir a préstecs d’entre 15.000 i 750.000 euros, amb un baix interés i una ajuda no reembossable de fins a 60.750 euros.

No obstant això, des del sector continuen reivindicant ajudes “més eficaces i directes”, en paraules de la presidenta de l’Associació Alacant Turisme d’Interior, Indira Amaya, qui considera que “la millor manera d’ajudar-nos és abaixar impostos, l’IBI, la Seguretat Social i la quota d’autònoms” perquè “fent caixa 0, un després no pot fer front als pagaments”, incideix.

En relació amb el tancament de la restauració, destaca que “el sector està molt frustrat en alguns casos, ja que no veu que aquest tancament siga la solució definitiva per a reduir els contagis”. De fet, el mateix sector demana “que hi haja més control i multes. Creiem que d’aqueixa manera es pot ajudar a disminuir la propagació del virus, perquè no tots els negocis compleixen”, lamenta Amaya en referència a les queixes d’alguns associats que denuncien que hi ha bars que realitzen take away i “després els clients consumeixen a la porta del local, sense respectar distància, etcètera”, adverteix.

No obstant això, malgrat el negre panorama que afronta l’hostaleria i el turisme en general, Amaya opina que aquesta crisi representa també una oportunitat per a reinventar-se, i posa com a exemple la creació d’una app de delivery similar a altres plataformes que copen el mercat nacional en l’actualitat i que dissenyada per una empresa de la zona, es presenta com una alternativa viable per a l’hostaleria local de cara a reduir costos.

Send this to a friend