El SICTED reconeix la qualitat d’Alcoi com a destinació turística

La recollida del guardó serà el pròxim 20 de maig

El SICTED reconeix la qualitat d'Alcoi com a destinació turística
A la dreta, Paola Pons, al costat d’una altra de les treballadores de la Tourist Info i diversos premis SICTED.

La ciutat d’Alcoi es va adherir al Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED), impulsat per la Secretaria d’Estat de Turisme (SET) del Ministeri de Turisme, l’any 2013. Ara, 8 anys després, ha rebut el Premi a la Millor Destinació Turística SICTED 2020, un guardó que posa en valor la qualitat del destí a nivell global i que arriba després d’altres reconeixements SICTED reeixits durant els últims anys, ja que hi ha tres premis diferents –guanyador, primer i segon finalista –en diverses categories.

Alcoi ha sigut la premiada entre altres 9 localitats preseleccionades prèviament, com ara Màlaga, Múrcia, Segòvia, Alacant, Alcalá de Henares, Ferrol o Guardamar del Segura. El guardó serà entregat el pròxim 20 de maig en FITUR.

A l’hora d’adjudicar el premi es tenen en compte diversos aspectes com la implantació del sistema de qualitat i la professionalització en la gestió, el manteniment d’establiments, l’antiguitat del destí en el projecte o la maduresa i continuïtat de les empreses/serveis alhora que la varietat d’oficis dels establiments distingits, entre altres.

Des del departament de Turisme, la tècnica de Gestió Turística de l’Ajuntament d’Alcoi i gestora SICTED, Paola Pons, afirma que estan “molt contents perquè l’hem aconseguit i sempre és una satisfacció”.

ADHESIÓ A SICTED
Tal com s’ha esmentat, Alcoi forma part de SICTED des de 2013, ja que “la qualitat ha sigut una premissa fonamental des de sempre”, assegura Pons. L’inici d’aquesta premissa es remunta encara més anys arrere. “En 2004 comencem amb la implantació del manual d’aproximació a la qualitat turística, dut a terme a través del pla de dinamització, i que va ser l’embrió del que hui s’ha convertit en el SICTED”, de manera que Alcoi ha sigut present en l’elaboració, modificació i implantació “de tots aqueixos procediments” dirigits a la qualitat del destí.

Per a adherir-se al SICTED és necessari “comptar amb uns atractius i haver-los posat en valor. La qüestió és aconseguir el mix entre el públic i el privat, i entre empreses de sectors tan diferents, i treballar a l’uníson perquè l’experiència turística siga satisfactòria”, detalla Pons, qui afig que en el cas d’Alcoi, la nostra ciutat compta amb “oferta molt àmplia de recursos. Es pot vindre a fer una visita als parcs naturals, a provar la nostra gastronomia, a gaudir del patrimoni cultural urbà o a realitzar esports d’aventura”.

Pot llegir l’article complet en l’edició de El Nostre del dissabte 8 de maig de 2021.

Send this to a friend