El taller d’ocupació com a eixida formativa i laboral

Les alumnes finalitzaran la seua formació treballant a l'Ajuntament

El taller d'ocupació com a eixida formativa i laboral
L’alcalde i el regidor d’Ocupació van visitar el taller

Un total de 10 alumnes estan realitzant el ‘Taller d’Ocupació Forma’t Alcoi’, un programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació ‘Labora’ a l’Ajuntament d’Alcoi, el qual es presenta com una oportunitat formativa però també laboral.

La setmana passada, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, van visitar aquest taller i van conéixer que algunes de les alumnes portaven més de 30 anys sense estudiar i que unes altres són persones desocupades de llarga duració.
Precisament el primer edil va indicar que aquest tipus de tallers busquen millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades procurant la seua qualificació professional i afavorint la seua inserció laboral.

El taller que s’està duent a terme a Alcoi durant aquest any 2021 està comprés per un itinerari formatiu amb dues especialitats: Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals (Certificat de Professionalitat de nivell 1) i Activitats Administratives en la Relació amb el client (Certificat de Professionalitat de nivell 2).

Les 10 alumnes que formen part d’ell ho estan realitzant des de finals de l’any 2020 amb un contracte de 12 mesos de duració, les quals completaran la seua formació desenvolupant les tasques apreses en diferents departaments de l’Ajuntament d’Alcoi. En la visita de Francés i Belda, les alumnes van mostrar les seues ganes de treballar i de posar en pràctica tot l’aprés en les 8 hores diàries de formació teòrica.
La professora de les 10 alumnes que conformen el taller Forma’t Alcoi va assegurar a l’alcalde i al regidor del departament que totes elles presentaven un alt grau de compromís així com la seua capacitat de treball i aprenentatge.

Aquest taller s’està duent a terme mitjançant una subvenció de 240.206,40 euros de Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació, susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE), i aquest també ha suposat la contractació de personal per a poder desenvolupar-ho, concretament d’un director i una docent, i la previsió és que pròximament es contracte més figures docents per a impartir determinats mòduls formatius.

Send this to a friend