El Teatre Calderón acull hui l’acte institucional

Marisa Blanes, CAEHA y Francesc Bernàcer, a títol pòstum, Premis 9 d'Octubre

El Teatre Calderón acull hui l’acte institucional
Premis 9 d’Octubre de 2020. ARXIU

Els premis que Alcoi atorga, cada any, a les personalitats de la cultura aprofitant la celebració del 9 d’Octubre tenen nous protagonistes. Aquest 2021, el premi a títol individual s’entregarà a la pianista Marisa Blanes, mentre que el premi col·lectiu està dedicat enguany al Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA). Per primera vegada, s’inclou enguany una categoria especial a títol pòstum, amb la qual s’homenatjarà l’escriptor, crític i professor alcoià Francesc Bernàcer.
El filòleg i doctor en literatura catalana Ivan Gisbert López ha sigut enguany l’encarregat d’escriure el manifest institucional, mentre que la comunicadora Ajo Valls presentarà l’esdeveniment, que donarà començ a les 12 del migdia en el Teatre Calderón.
A més de la lectura del manifest i el lliurament dels guardons als remiats, la gala del 9 d’Octubre inclou el concert d’una banda local, que enguany correspon a la Societat Musical Nova d’Alcoi. Sota la direcció de José Antonio Llinares Igual en la primera part del concert, i de Joan Doménech Calaforra, en la segona, la formació interpretarà una diversitat de peces musicals que inclou des de l’Himne Regional de José Serrano fins a cançons de Serrat i Camilo Sesto, passant fins i tot per música popular valenciana.

Send this to a friend