El teatre valencià, confiat en la presumible recuperació del sector en l’últim tram de 2021

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’informe del Circuit Teatral 2020, marcat per la pandèmia

El teatre valencià confiat
Fotografia de l’espectacle ‘L’abraçada dels cucs’, de Cactus Teatre.

Tercera jornada de la XXX edició de la Mostra d’Alcoi amb espectacles i activitat professional centralitzada en la presentació de l’Informe 2020 del Circuit Teatral valencià. El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, la Coordinadora del Circuit, Cus Piqueras, i Benja Doménech, programador i directiu del circuit, s’han mostrat confiats a viure i experimentar la recuperació de l’activitat cultural en l’últim tram de 2021, “justament començant en la Mostra d’Alcoi, que és un festival que ha pogut celebrar-se en part per l’absència d’incidents relacionats amb la COVID des que en maig de 2020 es reobrirà parcialment i amb condicionants l’activitat cultural”, ha admès el director general.

Guarinos ha revelat que en l’últim any, han acudit als teatres 187.000 persones, “a les quals hem injectat la vacuna de la Cultura, cosa de la què ens hem de sentir orgullosos”. Guarinos no ha amagat que 2020 ha estat un any molt negatiu a causa del confinament i les restriccions, però està esperançat a recuperar el nivell d’activitat.

En aquest període de temps s’han portat a escena 1.261 representacions, de les quals, el 73% corresponien a companyies valencianes.

Unes xifres que no es poden comparar, ni de lluny a les del període anterior, per motius obvis.

Més dades

  • Un total de 73 dels 95 municipis que integren el Circuit (incloses la UA i la UJI de Castelló) han programat activitats durant 2020.
  • Pel que fa a l’aportació econòmica total, és de 4,9 milions d’euros, dels quals 2,5 ho aporten els ajuntaments i més de 600.000 venen pel taquillatge.
  • El 43% de les actuacions foren en llengua valenciana, el 37% en castellà, i el 19% restant foren musicals, de mim o sense text.
  • El total de companyies que integren el circuit valencià és de 1047, de les quals 765 són valencianes.

Send this to a friend