El Trail lliura 30.000 euros per a la investigació del càncer

Ana Ortega és la guanyadora de la beca d'investigació

El Trail lliura 30.000 euros
Ana Ortega, premiada amb la beca d’investigació del Trail.

Que el Trail Solidari és una mica més que una carrera de muntanya, va quedar clar des de la seua primera edició –ja s’emporten celebrades huit– quan naixia una prova on el seu gran valor no era guanyar, sinó l’esforç en equip, la solidaritat. Amb la seua incorporació al calendari local, es va buscar principalment visualitzar la malaltia del càncer a través de l’esport, amb l’organització d’una prova en la qual una part de la recaptació per la inscripció anava a destinar-se precisament a la lluita i prevenció d’aquest mal que afecta tant la nostra societat.

Un compromís que des de +QueUnTrail, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment amb Paco Fuster, el seu director, al capdavant, s’ha encarregat de mantindre rigorosament. Fins al punt que en huit edicions celebrades, la recaptació s’ha elevat a 160.000 euros, una quantitat més que apreciable que, durant aquest temps, ha anat a entitats i projectes dedicats a la lluita contra el càncer.
Fa tres edicions, +QueUnTrail va decidir canviar de rumb i apostar per projectes d’investigació amb la creació d’una beca avalada per una entitat del prestigi com és ASIECA (Associació Espanyola d’Investigació sobre el Càncer).

Una convocatòria anual que des d’un principi es va voler estiguera destinada a ajudar a joves investigadors, per a això es va crear un comité amb Marisol Soengas al capdavant, ambaixadora del Trail 2021 i recent premi Carmen i Severo Ochoa 2021, un dels més importants a nivell nacional.

La passada setmana es va saber la recaptació de lúltima edició del Trail Solidari, que s’eleva 30.000 euros, quasi 8.000 més que en l’edició de 2019, l’última celebrada, dels quals 25.000 euros seran destinats a la beca d’investigació en oncologia.

Van ser vint els projectes presentats a la convocatòria, sent la guanyadora Ana Ortega Molina, jove investigadora del Centre de Biologia Molecular de l’Hospital Severo Ochoa de Madrid. Els altres 5.000 euros aniran al projecte que des de fa uns anys ve coordinant Solc a la nostra comarca, amb una sèrie d’activitats que es desenvoluparan a Ibi, Cocentaina i Alcoi i emmarcades dins de la ‘XII Setmana de la Salut’, amb xarrades a personal docent, AMPAS dels col·legis i jornades d’intel·ligència emocional i benestar o tallers de risoterapia i emocions positives. Per a abril està prevista la celebració de la quarta edició de la Trobada de Investigadors de Càncer.

Send this to a friend