El Trail Solidari amb major participació forana

La cita, que compleix la seua huitena edició, manté els 1.900 inscrits repartits en tres proves diferents

El Trail Solidari amb major participació forana
Participants en l’edició de 2019 arribant a la meta. ARXIU

El Trail Solidari ‘Ciutat d’Alcoi’ calfa ja motors. En tot just tres dies s’haurà donat l’eixida a una prova que transcendeix a l’esportiu, amb tres carreres que per la seua duresa suposa tot un repte personal per als participants, per a convertir-se en tota una manifestació de solidaritat, amb una sèrie d’iniciatives i projectes encaminats no sols a col·laborar en la investigació en la lluita contra el càncer, vertader motor de la convocatòria, sinó en una sèrie d’accions de reconeixement a persones i col·lectius que en aquests mesos tan complicats per la pandèmia, han estat en primera línia de combat enfront del coronavirus.
Precisament en la dedicatòria d’aquesta edició, l’octava des de la seua creació, s’ha volgut retre homenatge a tots els professionals que van sentir tan de prop la pandèmia. La huitena edició del Trail Solidari Alcoi arriba amb un any de retard després d’ajornar-se l’edició de 2020 per la pandèmia. Va haver-hi intents per part de l’organització per a la seua celebració dins del primer trimestre d’enguany, però l’empitjorament de les xifres de contagis va portar a posposar la nova cita per a octubre.
La millora de la situació permet que la prova puga celebrar-se amb total normalitat i sense restriccions. Encara així, des de +*Mésqueuntrail, l’entitat organitzadora de la prova, ha pres algunes mesures, entre les quals destaquen la cerca d’un espai alternatiu per a l’eixida i l’arribada dels participants en previsió d’aglomeracions.
La Plaça d’Espanya prendrà el relleu a la Plaça de Dins. També s’avança mitja hora l’inici del Trail, de les 8,30 a les 8 del matí. Les xifres de participants seran les mateixes de les últimes edicions, després de la incorporació fa tres del *Mig *Trail (30 km i 1.264 metres de desnivell). En total prendran l’eixida 1.900 participants. Tant el Mig Trail com la Marxa Trail (22 km i 781 metres de desnivell), que compleix la seua sisena edició, reunirà 700 participants en la seua prova, per 500 en la prova regna, el Trail de 52 km i 2.525 metres de desnivell.
Serà l’edició amb més participació forana. Un alt percentatge de la inscripció –fins al dimecres havia de termini per a fer canvis en els equips– eren de fora de la nostra comarca, que encara així continuen sent majoria. “L’expansió del Trail –ha destacat Paco Fuster, director de la carrera– és un orgull per a nosaltres com a organitzadors. Vol dir que tot el que fem té cada més *repercursión i més gent vol participar”.
Especialment ha crescut la inscripció de participants procedents de la Vega Baixa, de poblacions grans com Elx, Alacant, Gandia, València o Castelló. El voluntariat, un altre dels pilars del *Trail, ha vist com ha crescut el seu número i en aquesta edició s’estarà entorn dels 300 voluntaris.

Compromís solidari

Un dels moments més emotius del Trail sol coincidir amb els minuts previs a l’eixida amb la lectura del manifest de compromís solidari. Per primera vegada en huit edicions seran tres les persones encarregades de la seua lectura, a més de fora de la nostra ciutat. Es tracta de la investigadora Marisol Soengas, Cap del Grup de Malanoma del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’Investigació sobre el Càncer, a més estarà Santi Hernández, amb una experiència de més de 20 anys en persones amb discapacitat intelectural i educador en APADIS Villena, i Pablo Martínez, voluntari de Creu Roja Albacete, formador d’aquesta entitat en emergències i voluntari des de la primera edició del Trail Solidari Alcoi.

Send this to a friend