El Trail Solidari torna a escena el 2 d’octubre

Presentació dissabte que ve 17 als cinemes Axion del Centre Comercial Alzamora

Imatge corresponent a l’últim Trail Solidari de 2019.

La maquinària organitzativa del Trail Solidari torna a posar-se en marxa a ple rendiment després d’anunciar la celebració de l’acte de presentació de la seua huitena edició, prevista per a octubre de 2020, però que no va poder dur-se a terme pels efectes de la pandèmia. La tornada a la normalitat d’una prova que amb poques edicions s’ha convertit en una de les cites més participatives i volgudes de l’esport local, coincidirà amb la convocatòria que ha preparat +queuntrail, entitat organitzadora, per a dissabte que ve 17 als cinemes Axion del Centre Comercial Alzamora, a partir de les 12 del migdia. A eixa hora, Paco Fuster i Natxo Company, responsables de la prova, donaran a conéixer els primers detalls del que serà una de les edicions més esperades pel parèntesi que va suposar el seu ajornament l’any passat.

Moltes de les novetats que es donaran a conéixer estaran relacionades amb la situació d’alarma sanitària en la qual continuem estant i la necessitat de guardar distància de seguretat perquè siga una carrera que s’ajuste a la normativa actual anticovid. “La millor notícia és que torna a celebrar-se i hi haurà huitena edició en 2021”, ha assegurat Paco Fuster, el seu director. La data triada és el 2 d’octubre, una mica abans del que estava sent habitual en les últimes edicions.

L’organització del Trail Solidari ha estat treballant en les últimes setmanes a millorar sobretot dos aspectes, un el relacionat en la concentració dels corredors abans de l’eixida, que deixarà de ser en la Plaça de Dins per a traslladar-se a La Bandeja i algun carrer adjacent, i una altra qüestió important serà evitar embotellaments, sobretot en la primera part de la prova. També des de +queuntrail s’ha estat incidint a evitar possibles confluències entre els participants del Mig Trail i de la Marxa.

La convocatòria manté el format de tres carreres –Trail de 52 km, Mig Trail de 30 km i Marxa de 25 km– i obrirà inscripcions el pròxim 8 de maig. “La idea és que el Trail Solidari puga celebrar-se amb normalitat, encara que ara mateix estem en mans de la situació sanitària i de les autoritats. Això suposa que puga córrer-se amb unes mesures laxes i sense tot just restriccions o que la situació obligue a la seua suspensió definitiva”, reconeixia Paco Fuster.

També en l’acte de la setmana que ve als cinemes Axión s’anunciarà a qui o els qui estarà dedicada aquesta edició del Trail Solidari.

Send this to a friend