El tret d’eixida de la Setmana Santa

Demà diumenge tindrà lloc un dels actes més tradicionals: la benedicció de palmes

El tret d’eixida de la Setmana Santa
Venda de palmes d’aquesta setmana. | XAVI TEROL

Les confraries organitzadores donaven inici a la Setmana Santa divendres passat 24, amb el descobriment del cartell anunciador en la façana de Santa María, obra enguany de Fátima Soto, i el pregó a càrrec de José Luis Ribes, tots dos pertanyents a la Confraria del Crist Jacent i Nostra Senyora dels Dolors. Però si hi ha un acte que representa el tret d’eixida a la Setmana de Passió, eixe és la celebració del Diumenge de Rams, que a Alcoi gaudeix d’una gran tradició de la mà de la Benedicció de Palmes, que continua transmetent-se de generació en generació.

Els actes de demà arrancaran a les 11 hores des de la parròquia de Sant Vicent i Sant Antoni, amb l’acostumada processó coneguda com La Burreta, que representa l’entrada de Jesús a Jerusalem. La benedicció serà una hora després en la Glorieta i, en finalitzar aquesta, prosseguirà la processó cap a la parròquia de Santa María, on hi haurà missa a partir de les 12’30.

Ja a la vesprada, serà el torn d’una de les processons més emotives de quantes se celebren durant la Setmana Santa alcoiana, que simbolitza el comiat de la Mare de Déu i el seu fill Jesús. Totes dues imatges eixiran a les 20 hores, una des de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, i la de Jesús Natzarè des de la seua capella al carrer Sant Blai. La trobada de tots dos es produeix al voltant de les 20’30 hores, en el Cantó Pinyó, amenitzada per la Coral Polifònica Alcoiana, que atorga major solemnitat si cap a l’acte.

A continuació hi haurà processó el Dimecres Sant –Viacrucis–, Dijous Sant –processó del Silenci– i del Divendres Sant –Sant Enterrament–. Es poden consultar horaris i tota la informació quant a recorreguts en alcoi.org.

Des de la Confraria del Crist Jacent animen a la participació en tots els actes de la Setmana Santa, una crida a la que precisament fa al·lusió Fátima Soto en el seu cartell d’enguany. El motiu és que “tenim falta de confrares i portants, hi ha hagut anys en què no han pogut eixir imatges per aquesta raó”, assenyalava la pintora en declaracions a Radio Alcoy.

Les processons dels tres dies centrals de la Setmana Santa donaran pas al Diumenge de Resurrecció i l’acte més singular de la celebració a Alcoi, la processó dels Xiulitets, que posa punt i final a la Setmana de Passió donant inici, al seu torn, als prolegòmens de les Festes en honor a Sant Jordi, amb la Glòria.

Send this to a friend