El TSJCV autoritza prorrogar el passaport Covid fins a finals de febrer

La justícia considera que la mesura està justificada "per l'expansió de la variant Ómicron"

El TSJCV autoritza prorrogar el passaport Covid fins a finals de febrer
És passaport Covid és obligatori en tots els establiments hostalers. | ARXIU

La Generalitat Valenciana ha tornat a comptar amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) amb la seua proposta de prorrogar l’exigència del passaport Covid en aquells establiments on ja és obligatori –hostaleria, gimnasos, cinemes–, fins al 28 de febrer. 

Es detalla que “el Tribunal considera que la pròrroga de l’exigència del certificat està justificada per l’evolució de la pandèmia, concretament per l’expansió de la variant *Ómicron i l’increment accelerat de la transmissió comunitària no controlada” del virus SARS-CoV-2, que “excedeix la capacitat del sistema sanitari”.

Així mateix, s’incideix en què l’obligatorietat de presentar aquest document és una limitació “tènue” dels drets fonamentals, que a més, està “justificada” en la seua confrontació amb la “potent presència” d’altres drets fonamentals, com per exemple, el dret a la vida, a la integritat física i a la protecció de la salut.

El TSJCV creu que aquesta mesura és “susceptible d’aconseguir l’objectiu concret amb el que queda emplenat el judici d’idoneïtat”, segons consta en l’acte, i s’afig que és “indispensable si es vol obtindre l’objectiu de reduir o -almenys- minimitzar l’increment de la transmissió”. 

En definitiva, el Tribunal conclou que són mesures “equilibrades”, ja que es deriven d’elles “més beneficis per a l’interés general -contenció de la pandèmia- que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte”.

De moment, l’exigència del passaport Covid continua vigent –fins al 31 de gener– i la prorroga fins a finals del pròxim mes de febrer entrarà en vigor l’endemà que aquesta determinació siga publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Send this to a friend