Aval per a limitar la mobilitat nocturna des de les 12 de la nit

El TSJCV també ha autoritzat les reunions de màxim 10 persones i l'aforament al 75% en llocs de culte

Aval per a limitar la mobilitat nocturna des de les 12 de la nit
La Generalitat mantindrà la limitació nocturna entre les 00 i les 6 hores. ARXIU

Aquesta nit, la del dissabte al diumenge, finalitza l’actual estat d’alarma, decretat pel Govern d’Espanya fa 6 mesos. Malgrat això, en el cas de la Comunitat Valenciana es mantindran unes certes restriccions, ja que el Consell continua apostant per la prudència i una desescalada progressiva.
Així, la Generalitat ha sol·licitat aquesta setmana al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l’aval per a diverses mesures: limitar la mobilitat nocturna entre les 00 i les 6 hores; fixar en 10 el nombre màxim de persones en reunions socials, tant en espais públics com privats, i tant a l’aire lliure com en llocs tancats; així com limitar l’aforament al 75% en espais de culte. Ahir a la vesprada es va conéixer que el TSJCV ha aprovat les citades mesures, delimitant la seua vigència entre demà, dia 9, i el 24 de maig, segons ha donat a conéixer EFE. Així mateix, la possible prorroga de les restriccions estarà subjecta a l’evolució de la pandèmia i al ritme de vacunació.

Al llarg del dia se suposa que es coneixeran totes les mesures adoptades, que en el cas de l’hostaleria, es confia que els aforaments també siguen ampliats, i que fins ara estan fixats al 100% en terrasses i al 30% a l’interior, on no es pot utilitzar la barra.

REACCIÓ DE L’HOSTALERIA
En el cas de l’hostaleria alcoiana, l’empresari hostaler del barri Santa Rosa, Ximo *Bellvert, explica que en el cas que es retardara el tancament a les 00 hores, “facilitarà molt” les coses per al sector, ja que amb l’horari establit fins ara, “no es fan sopars, no dóna temps a l’ésser a les 22 hores, s’allarga una mica més el *tardeo, però no hi ha marge per a donar sopars”, i que d’ampliar-se “ens donarà suficient aire i suposarà una lleu esperança”.

Send this to a friend