El turisme deixa més de 300.000 euros

El mes de maig ha vingut carregat d’activitat de jornades i reunions a la nostra ciutat amb 4 esdeveniments i molts visitants al llarg d’aquest mes primaveral, sense comptar l’assistència de la Mostra de Teatre, que enguany ha batut rècords en quant a espectadors i recaptació de taquilla. Els primers mesos de l’any han suposat la realització d’un total de 8 activitats front a les 5 del 2012, demostrant que el turisme de reunions i congressos continua a la ciutat malgrat la greu crisis econòmica, i a poc a poc va sumant visitants que coneixen el nostre territori mitjançant jornades, reunions i congressos. També és cert que la crisis ha suposat que els organitzadors opten per jornades maratonianes d’un sol dia front a altres formats de diversos dies, més habituals en tota Espanya en anys anteriors, per estalviar en les despeses.

El 2013 va arrancar a la ciutat amb la Trobada de Ciutats Educadores de tot l’Estat espanyol, al mes de gener a l’Àgora. Un total de 22 participants de tota Espanya van estar a Alcoi per parlar sobre la xarxa de ciutats educadores i van rebre informació turística d’Alcoi. La segona activitat de congressos d’aquest any va tenir lloc al mes de març amb el Foro de Espiritualidad, que repeteix un any més a la nostra ciutat i que aquest any va comptar amb un total de 140 participants de tota Espanya, reunits el cap de setmana del 23-24 de Març en el saló d’actes de l’edifici del Viaducte. Al mateix mes de març, les Jornades de Sociolingüística que es van celebrar a la UPV van acollir al llarg d’una jornada un total de 50 persones per parlar de l’ús de la nostra llengua.
Al mes d’abril, el mateix Dia dels Músics, 20 Abril, va ser la data escollida per el STEP_PV, el sindicat majoritari de l’educació en la Comunitat Valenciana per fet el seu Congrès Nacional a Alcoi, jornada que va portar a la nostra ciutat un total de 60 persones de tot el territori autonòmic. Amb l’arribada del bon temps, l’activitat s’ha dinamitzat i el passat 9 de maig Alcoi va acollir la Reunió de mediadors la Unión Alcoyana al Teatre Principal amb més de 300 persones a la ciutat i la Jornada ‘Els Ponts de la Ciutat d’Alcoi’ amb un total de 150 persones procedents majoritàriament de Comunitat Valenciana. Finalment, el divendres 10 de maig va ser la jornada de delegats sindicals de CCOO amb 120 assistents.

El 24 de Maig, Isra García amb “Internet y la oportunitat de cambiarlo todo” omplia l’Àgora de gom a gom, amb 705 visitants diferents al llarg de la vesprada que van seguir la jornada presencialment i més de 1.500 seguidors per streaming, portant el nom d’Alcoi arreu del món. Del total dels 705 assistents, 500 persones eren de fora de la ciutat comptant amb gent de tot el País Valencià, Madrid i altres ciutats espanyoles.

Send this to a friend