El Valdagno dels Mir examina al Patí Alcodiam

Els italians són els rivals dels blaugrana en el ‘Ciutat d’Alcoi’

El Valdagno dels Mir
Manu Mir i Diego Mir, en una foto realitzada aquesta setmana en la seu del Valdagno.

Punt i final de la pretemporada en gran per al Patí Alcodiam. Un epíleg una miqueta estrany després que anit, passades les deu, els de Lorenzo Pastor s’estrenaren en lliga a casa del Calafell, un dels equips que més s’han reforçat en el mercat estival. Res més acabar aquest accelerat retorn a l’OK Lliga, retorn a casa perquè aquesta vesprada (19 hores) els espera el Valdagno italià dels Mir, en la XI edició del Trofeu Ciutat d’Alcoi.

Un rival de luxe per a examinar a un Patí Alcodiam que haurà de canviar la seua mentalitat després de dos anys en l’OK Plata en el qual era l’equip a batre. A més de tindre davant un rival d’altura, candidat a lluitar pel títol en la lliga italiana, suposarà el retorn a la nostra ciutat d’algú tan volgut per a l’afició blaugrana com és Diego Mir, entrenador del Patí Alcodiam durant dotze temporades que compleix la seua quarta campanya en aquella lliga.

Diego Mir estarà acompanyat pel seu fill, Manu Mir, dorsal 88 del Valdagno, que va ser una de les apostes del ex tècnico blaugrana quan va aterrar el passat curs en aquest club del nord d’Itàlia, molt prop de la frontera amb Suïssa i Àustria, que compta amb una de les aficions més apassionades de la lliga italiana malgrat ser una localitat amb menys de 30.000 habitants.

L’actual tècnic del Valdagno, malgrat que ja fa cinc anys que va deixar la nostra ciutat, continua tenint grans vincles i sempre que pot torna a la ciutat en la qual van nàixer tres dels seus quatre fills, entre ells Manu Mir. “Tornar a Alcoi –assegurava Diego Mir abans de partir cap a Espanya– significa molt per a mi i la meua família. És tindre l’oportunitat de compartir unes hores amb persones que han marcat la meua vida. Si damunt és per a jugar contra l’Alcodiam, molt millor i és una experiència bella. Vaig tindre el privilegi de ser partícip d’una etapa reeixida del club i m’ompli de satisfacció veure al meu Alcodiam amb eixa vitalitat, m’ompli d’alegria. Entrar en el Francisco Laporta representa per a mi rememorar anys molt importants, no sols a nivell professional, també personal”, va agregar.

Diego Mir no oblida les seues arrels i aquest estiu ha recorregut a l’OK Lliga per a reforçar la seua plantilla. Dos jugadors, l’ex del Barça i Lloret, Marc González, amb el qual va marcar 32 gols en 30 partits el passat curs, i l’italoargentí, Fabricio Ciocale, ex de Liceu i Braga portugués, són dos dels fitxatges per a aquesta temporada, al costat del veterà italià de 36 anys, Davide Motaran, un clàssic d’aquella lliga.

Una bona pedra de toc per a mesurar a un Patí Alcodiam que va acomiadar la pretemporada amb una victòria per la mínima a casa (3-2) davant el Girona. El tècnic Lorenzo Pastor, en el seu tercer curs en la banqueta blaugrana, assegurava en la presentació del Trofeu Ciutat d’Alcoi que veia al seu equip preparat. “Afrontem aquest inici de temporada amb molta il·lusió. Comencem de zero, no va ser una temporada fàcil després de dos anys en l’OK Plata, però en pretemporada vam demostrar contra rivals com el Reus o el Voltregà que som un equip competitiu. Sobretot la nostra força ha d’estar a casa i allí se’ns han d’escapar els mínims punts amb el suport de la nostra afició”, va ressaltar.

Send this to a friend