El vent complica l’extinció d’un incendi forestal a Alcoleja

Per a aquest dimecres s'ha decretat el nivell 3 de preemergència

El vent complica l'extinció
Imatge de l’incendi ocorregut aquesta nit en la CV-70.

El fort vent que es va iniciar des de la vesprada d’ahir a la comarca, ha complicat les labors d’extinció d’un incendi d’arbratge ocorregut aquesta passada nit en el terme municipal d’Alcoleja. Els bombers han tardat al voltant de tres hores a donar per controlat el foc, que es va registrar a esquena de la serra d’Aitana, al costat de la carretera CV-70.

L’incendi es va declarar passades les huit de la vesprada i fins al lloc del sinistre es van traslladar tant mitjans del Consorci Provincial de Bombers com diverses unitats forestals. Les ratxes de vent en la zona van obligar els efectius a extremar la precaució, alhora que a primera hora d’aquest matí informaven que l’incendi encara no s’havia donat per extingit completament.

Es dona la circumstància que la Generalitat Valenciana decretava ahir la preemergència nivell tres (risc extrem) per incendis forestals en aquesta zona. Precisament, l’alerta per forts vents obligava a Alcoi a suspendre el tradicional encés de fogueres en el Campament Real del Preventori.

Amb tot, les ratxes de vent aquesta passada nit han superat els 70 km/h en molts observatoris de la comarca, com és el cas de Gaianes, que aconseguia els 77 quilòmetres, segons ha registrat Meteoclimatic. Per a aquest dimecres, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit avís groc per ratxes màximes de 70 km/h i en zones més exposades es podria arribar puntualment als 80 km/h.

Send this to a friend