El Verge dels Lliris serà hospital universitari

Es vol fer més atractiu a l'hora que hi haja professionals que vulguen treballar en ell

El Verge dels Lliris serà hospital
Representants del departament de Salut d’Alcoi, de les conselleries de Sanitat i Universitats, de l’Ajuntament d’Alcoi i de la Universitat d’Alacant. MAURO CENTENO

El centre hospitalari de referència de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, el Verge dels Lliris, es convertirà en Hospital Universitari. Així es va anunciar el dijous després d’una reunió mantinguda entre responsables del departament de Salut d’Alcoi, de les conselleries de Sanitat i Universitats, de la Universitat d’Alacant i de l’Ajuntament d’Alcoi, que va albergar la trobada.

Aquest important fet va si pot ser mitjançant un conveni amb la Universitat d’Alacant –que compta amb Campus a Alcoi– i que en el pròxim curs 2023-2024 incorporarà estudis de Grau en Medicina, els futurs estudiants de la qual podran realitzar les seues pràctiques a l’Hospital d’Alcoi, igual que actualment ja ho fan alumnes d’altres formacions de la branca sanitària de la UA, com és el cas d’Infermeria o de Nutrició Humana i Dietètica, tal com va assenyalar el Degà de la facultat de Ciències de la Salut de la UA, José Antonio Hurtado: “portem col·laborant amb el departament de Salut d’Alcoi molts anys”.

A més del que suposarà això per a l’hospital Verge dels Lliris, Hurtado va fer referència a un altre benefici d’aquest conveni, ja que obri les opcions al fet que “professionals sanitaris siguen professors associats i després titulars” de la Universitat d’Alacant, sent aquesta “la millor manera de sumar les sinergies. D’una banda, el servei sanitari, i per un altre, el servei universitari”. Així mateix, es va mostrar encantat amb què “centres sanitaris estiguen interessats a treballar amb la universitat”.

La directora general d’Assistència Sanitària de la conselleria de Sanitat, María Amparo García, va remarcar que aquest projecte col·laboratiu “millorarà moltíssim el sistema” perquè comença a “fer atractiu l’Hospital d’Alcoi per als estudiants. Aspirem a tindre una sanitat d’excel·lència”. En aquest sentit, aquest projecte pot ajudar a cobrir les places que s’ofereixen a l’Hospital d’Alcoi.

Per part seua, la secretària autonòmica d’Universitats i Recerca, María Auxiliadora Jordá, va afirmar que “estem treballant per a implantar aquest conveni, perquè, quan tinguem alumnes preparats per a les pràctiques, puguen fer-les ací”, ja que la idea és que aquesta iniciativa done els seus fruits de la forma més imminent possible segons van plasmar ahir els responsables.

Finalment, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va qualificar aquest projecte com a “il·lusionant”, a través del que es potenciarà “ i reforçar el servei públic, potenciant l’hospital comarcal de referència”. Va assenyalar que “és un projecte en el qual guanyem tots”, una afirmació amb la qual van coincidir els representants de totes les parts implicades.

Send this to a friend