El Via Parc entre La Salle i el Collao tindrà un cost de 7’5 milions

El projecte signat per Santiago Pastor Vila ha sigut el guanyador del concurs convocat per l'Ajuntament

El Via Parc entre La Salle
Els tres projectes presentats van ser valorats pel jurat del concurs.

L’Ajuntament d’Alcoi ha triat els treballs guanyadors del concurs per a la contractació de la redacció del projecte i la direcció facultativa del tram central de les obres d’urbanització de l’antiga esplanació del ferrocarril, el denominat Via Parc. El tram en qüestió discorre entre els carrers La Salle i Benimarfull, al costat del Collao, amb una longitud de prop de dos quilòmetres i una superfície total de 66.937 m².

De la lectura de l’informe tècnic emés pel jurat del concurs, destaca la presència de tres participants que van presentar les seues respectives propostes. D’ella, ha obtingut el primer premi, dotat amb 6.050 euros, el projecte signat per Santiago Pastor Vila, mentre que el segon premi, dotat amb 3.630 euros, ha sigut atorgat a la proposta de la UTE composta per Juan Muñoz González en representació de INCIMED (Enginyeria Civil i Tecnològica del Mediterrani S.L) Carlos Casanova Ramón, Daniel Simón Dent Murgui, Ciro Manuel Vidal Climent i Ivo Eliseo Vidal Climent.

El tercer accèssit ha quedat desert per unanimitat, en considerar el jurat que la tercera proposta presentada no aconseguia la qualitat requerida.

Segons el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “aquesta intervenció no sols aconseguirà connectar la ciutat i atorgar fluïdesa a la mobilitat urbana, sinó que prioritzarà els itineraris ciclopeatonals i el transport públic, incorporant parcs, elements de disseny urbà i espais que permeten el desenvolupament d’activitats d’oci saludables. És, en definitiva, una infraestructura que fa compatibles els serveis i espais necessaris per als diferents barris amb el respecte al medi ambient”.

Projecte en quatre trams
El pressupost de licitació de la redacció del projecte serà de 240.000 euros i l’Ajuntament estima que l’execució dels quatre trams del projecte que es redactarà ascendisca a 7’5 milions.

Send this to a friend