El Vilafranca, la primera corba del Tourmalet per l’Alcodiam

Els blaugrana s'estrenen en Lliga com a visitant

El Vilafranca, la primera corba del Tourmalet per l'Alcodiam
Marc Grau va aconseguir un doblet en el partit contra el Lleida del Trofeu Ciutat d’Alcoi. QUIQUE REIG

S’han acabat les proves i arriba l’hora de la veritat per l’Alcodiam. Els blaugranes tornen aquesta vesprada (19,30 hores) a la lliga, en el que serà el seu segon curs consecutiu després de l’ascens, estrenant nova temporada a casa del Vilafranca. Serà la primera corba d’un atípic mes de setembre per la participació dels de Lorenzo Pastor en la prèvia de la Champions i l’aturada de seleccions pel Mundial de finals d’octubre en Sant Joan (l’Argentina), que ha obligat a avançar l’inici de l’OK Lliga.
Seran cinc setmanes trepidants, sense tot just treva, en les quals l’Alcodiam no li valen les mitjanes negres i haurà d’oferir la seua millor versió. Al premi d’una històrica classificació per a la Champions, en la competició domèstica seran sis jornades –fins a l’aturada del 8 d’octubre– en les quals cada trobada hi haurà molt en joc. “No podem despistar-nos, tots els partits seran importants per a nosaltres, davant tindrem rivals directes”, ha advertit Lorenzo Pastor
El tècnic blaugrana ha comparat aquest inici de lliga amb l’ascensió del Tourmalet, per la seua similitud amb la pujada d’aquest colós de 2.115 metres d’altitud en el Tour de França. Després de l’estrena a Vilafranca, el *Alcodiam rebrà el dissabte 17 al Lleida i després haurà d’enfrontar-se a Voltregà –dimarts 20–, Girona, Arenys de Munt i Sant Cugat. “Tots de la nostra lliga”, llisca. Els “transatlàntics” queden per a després de reprendre’s l’OK Lliga el 19 de novembre després de la cita mundialista. D’una tacada, els blaugranes aqueix dia hauran de visitar la pista del *Noia, el 26 rebran al Liceu, el 3 de desembre jugaran al Palau i el 6 serà el Reus qui visite el pavelló Miguel Sarasa. “Seria molt important per a nosaltres començar guanyant. Veig a l’equip preparat”, resumia Lorenzo Pastor sobre l’estat d’ànim actual del seu equip. Davant estarà un Vilafranca que ve de guanyar-ho tot l’any passat en l’OK Plata.
Fa un parell de setmanes en pretemporada, l’Alcodiam ja va visitar la pista en la qual juga aquesta vesprada i aquell dia el resultat va ser de 5-3 per als celestes. Curiosament, els blaugranes es van mesurar en pretemporada tant a Vilafranca com a Lleida, els dos primers rivals de lliga. “Quan tanquem tots dos amistosos encara no hi havia calendari. Es va parlar de canviar però nosaltres no teníem cap problema. Tots ens coneixem i la pretemporada no té res a veure amb la lliga”, va admetre el tècnic.

Send this to a friend