Els 25 anys de debat sobre la nostra llengua

El Campus d’Alcoi de la UPV ha acollit la XXV edició de les Jornades de Sociolingüística d’Alcoi

Els 25 anys de debat sobre la nostra llengua
Les Jornades s’han celebrat durant el divendres i ahir.

Oberta al debat i amb un esperit d’estudi i coneixement sobre la llengua valenciana. Així van començar les Jornades de Sociolingüística d’Alcoi aquest 2022 que son, ni més ni menys, que la XXV edició d’una iniciativa que va començar l’any 1992. En aquestes jornades, que tenen lloc al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, es fa un repàs extensiu sobre la comunicació i la política lingüística del valencià. A més, un altre dels objectius és conéixer l’estat de la llengua entre els més joves i realitzar un homenatge a personatges com Rafael L. Ninyoles, Isabel-Clara Simó i Carme Miquel.

L’activitat va ser inaugurada el divendres amb la presència de la vicerectora d’Organització d’Estudis, Qualitat, Acreditació i Llengües de la UPV, María del Val Segarra; la presidència de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, on van destacar la trajectòria d’aquestes jornades com a eina per a l’estudi de la nostra llengua. Seguidament, la conferència inaugural va ser a càrrec de Vicente Partal, que va parlar sobre la política lingüística i la comunicació. Per a acabar aquest primer dia de jornades, es va representar l’obra “Xé, de poble”.

Ahir va tindre lloc la segona sessió de debat, i va haver-hi un diàleg amb la presidenta de l’AVL, Verònica Cantó, i Anna Serrano, de l’Ajuntament d’Alcoi. També van assistir Avel·lí Flors de la Universitat de Barcelona i Imma López, de la Nostra Escola Comarcal de Picassent. En acabar es va realitzar un taller sobre les actituds lingüístiques constructives.

Send this to a friend