Els casos en els centres educatius incrementen en la segona ona

El regidor d'Educació, Alberto Belda, insisteix que “no són brots produïts dins del centre”

Els casos en els centres educatius incrementen en la segona ona

Des que va començar el curs escolar a principis del mes de setembre s’han anat detectant casos positius de Covid-19 en els centres educatius d’Alcoi, igual que en la resta de localitats.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, ha explicat a aquest periòdic que des d’aqueix inici del curs escolar, es té coneixement de 22 casos positius que han requerit aïllament de contactes; 5 casos en monitors, professors i altre personal; i s’han hagut de confinar un total de 13 aules completes, en tractar-se, en gran part, de les denominades ‘classes bambolla’, on els xiquets i xiquetes no porten màscara.

“A la fi d’octubre hi havia la meitat de casos”, detalla l’edil, i afig que, en sintonia amb l’augment de positius produïts en la segona ona, està succeint el mateix en els centres educatius, és a dir, que també està havent-hi un augment.

Belda insisteix que “no són brots produïts dins del centre”, ja que “contínua donant-se, en quasi la totalitat de casos, que el PCR de control que es fa als contactes han donat negatiu”.

Respecte al procediment a seguir de confinament i determinació de contacte estret, encara que hi ha un protocol a seguir, els centres educatius també estan aplicant el seu propi criteri a l’hora de determinar aqueixos contactes.

MÀSCARES TRANSPARENTS
D’altra banda, la conselleria d’Educació, ha “iniciat l’enviament de màscares transparents als centres per a poder treballar millor amb l’alumnat que necessita reforç d’audició i llenguatge”, segons explica el conseller Vicent Marzà. Aquest material, que inclou tant màscares com pantalles transparents, serà distribuït en 602 centres de la Comunitat Valenciana al professorat de centres que incloguen Educació Especial.

Send this to a friend