Els centres educatius afronten aquest curs amb més confiança per l’experiència i la vacunació

Des de fa setmanes els col·legis i instituts tenen el protocol de seguretat elaborat per Conselleria

Els centres educatius afronten aquest curs
Els alumnes es preparen per a tornar a les aules aquest dimecres 8. XAVI TEROL

La Conselleria d’Educació ha activat la web aulasegura.es, en la qual es posa a la disposició de la comunitat educativa valenciana la informació sobre la volta a classe en condicions de seguretat en aquest curs 2021-2022. El conseller Vicent Marzà ha destacat que “activem aquest portal web el primer dia de treball del professorat, que durant una setmana estaran treballant per a rebre a l’alumnat el pròxim dia 8 de setembre. Moltes famílies, a més, ja s’estan preparant per a la volta a classe i aquesta informació és útil i es pot consultar de manera àgil”.
El portal inclou els protocols de seguretat, higiene i protecció establits en els centres educatius per a fer front a la Covid i respon a preguntes freqüents que es generen sobre la volta a classe.

Segons Marzà, “amb aquest espai volem que la comunitat educativa tinga un bon accés a informació bàsica sobre un curs en el qual moltes pautes i dinàmiques estan ja molt integrades pel curs passat, però és necessari que la informació continue al seu abast en tot moment”. El conseller ha afegit que el context sanitari a l’inici d’aquest curs “és diferent perquè el personal dels centres ja està immunitzat i tot l’alumnat a partir dels 12 anys ja tindrà la primera pauta de vacunació quan tornen a classe el 8 de setembre. No obstant això, hem de continuar complint les mesures que ens marquen les autoritats sanitàries i aconseguir també enguany que els centres educatius siguen els espais de socialització més segurs”.

Per part seua, el regidor d’Educació a l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Silvestre, dóna suport a aquesta tesi i assegura que els centres afronten aquest nou curs escolar amb major confiança gràcies a l’experiència de l’any passat i la vacunació. “Des de fa setmanes els col·legis i instituts tenen el protocol de seguretat que ha elaborat Conselleria i ens consta que els centres continuen esforçant-se per garantir el compliment de la prevenció. Aquestes mesures, al costat de la vacunació dels menors, fa que el curs s’inicie amb unes perspectives molt diferents al del passat, quan era l’objectiu però ni tan sols sabíem si podríem garantir la presencialitat cent per cent”, remarca Jordi Silvestre.

Send this to a friend