Els centres educatius se sumen a la setmana dedicada a l’Orgull

Els actes commemoratius van arrancar ahir i continuaran en els pròxims dies

Els centres educatius se sumen a la setmana dedicada a l'Orgull
L’acte d’ahir va comptar amb una bandera multicolor gegant portada per representants de centres educatius.

Alcoi està immersa en la setmana dedicada a l’Orgull, els actes del qual van començar ahir amb la participació dels centres educatius, amb més de 150 estudiants.

Aquesta arrancada va consistir a portar la característica bandera multicolor –en format gegant– per diversos carrers del Centre, fins que es va arribar a la plaça d’Espanya, on es va llegir un manifest.

A més dels representants dels citats centres educatius, es van sumar nombrosos representants municipals i dels col·lectius LGTBI.

Precisament hui és el Dia contra la LGTBIfobia, i en aquest context hi ha previstos més actes en un programa elaborat entre l’Ajuntament d’Alcoi i els col·lectius LGTBI Mariola i Ponts d’Igualtat.

Recordar que, a més, està prevista una campanya, per part del consistori alcoià, contra els delictes d’odi, mitjançant cartelleria i recursos audiovisuals en xarxes socials.

EL DIVENDRES, NOU ACTE
Quant a la programació, assenyalar que, aquest divendres 20, a les 19 hores, es projectarà el documental ‘Lesbofòbia’, en l’IVAM CADA Alcoi –per a acudir és necessari inscriure’s gratuïtament en igualtat@alcoi.org–. Associat a això, els dies 3 i 4 de juny es durà a terme la primera Mostra de Cinema LGTBI d’Alcoi ‘La invertida’, amb la participació de prestigiosos cineastes del gènere documental i pel·lícules representatives de la denúncia social respecte als drets del col·lectiu homosexual i trans.

En l’apartat cultural, el dia 15 de juny en l’hall de l’Ajuntament, s’inaugurarà l’exposició titulada ‘Drag is art’, de Markie Brown, dissenyador gràfic, il·lustrador i músic. A més, el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant també ha organitzat la projecció de diverses pel·lícules de temàtica LGTBI, activitat que es durà a terme a la fi de juny en la Fundación Mutua Levante.

Una altra de les cites destacades dins de la programació de l’Orgull 2022, és la festa d’aquest dissabte 21 de maig en Cervantes a les 19 hores, i després de la manifestació que recorrerà des de la plaça d’Espanya fins al passeig. La festa comptarà amb DJs i Drag Queens, entre altres artistes, i a més de música en directe fins a la matinada, diferents entitats arribades de fora d’Alcoi, muntaran estands informatius.

Send this to a friend