Els docents comencen a rebre les primeres dosis de la vacuna

Ahir a la vesprada va començar la vacunació massiva al professorat d'Alcoi i comarca en el complex Eduardo Latorre

Els docents comencen a rebre les primeres dosis de la vacuna
Un moment de la vacunació massiva al personal dels centres educatius en l’Eduardo Latorre d’Alcoi. Xavi Terol

El Complex Esportiu Eduardo Latorre és, des d’ahir, l’escenari de la primera vacunació massiva contra la Covid-19 a Alcoi. En aquesta ocasió, són els docents i tot el personal dels centres educatius de la comarca els que reben la primera dosi de la vacuna de AstraZeneca.
Seran unes 4.000 persones les que formen part d’aquest procés, una xifra que ha incrementat respecte a la previsió inicial.
Cal recordar que la vacunació massiva al professorat i resta de personal hauria d’haver començat la setmana passada en la Comunitat Valenciana, però que es va suspendre momentàniament en paralitzar, per precaució, la vacunació de AstraZeneca a Espanya. Aquesta decisió es va prendre en detectar alguns casos de trombosis en persones que havien sigut vacunades amb la dosi d’aquesta farmacèutica, no obstant això, l’Agència Europea del Medicament (EMA) va descartar posteriorment la relació directa entre la vacuna i la trombosi, i va assegurar l’eficàcia i seguretat de les dosis de AstraZeneca.
A part de que el Ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya donara llum verda a reprendre el procés, s’ha ampliat l’edat de les persones que reben aquesta vacuna fins als 65 anys, ja que prèviament el límit s’havia estipulat en els 55.
D’aquesta manera, ahir a la vesprada va començar la vacunació massiva, que continuarà al llarg del dia de hui i es reprendrà la setmana vinent, el dimecres 31 a la vesprada i en el matí del dijous 1 d’abril.
Alcoi alberga la vacunació de tots els centres de la localitat, i també d’Alfafara, *Banyeres, Beniarrés, Benilloba, Castalla, Cocentaina, Ibi, Onil i L’Orxa.
Segons la informació de la conselleria d’Educació, el procés de vacunació s’ha marcat en torns de mitja hora, i generalment, cadascun d’ells.

 

Send this to a friend