Els espais de treball híbrids estan en auge

Segons un estudi de l'empresa castallense Actiu

Els espais de treball híbrids estan en auge
Exemple d’un espai híbrid que combina el treball amb l’oci.

Segons un estudi realitzat per l’empresa establida a Castalla, Actiu, el 81,4% dels enquestats considera que la nova realitat portarà aparellada un augment dels espais híbrids, és a dir, d’espais que conjuguen treball i oci amb altres activitats. El concepte de Workation –work (treball) i vacation (vacances)– il·lustra aquesta tendència, que s’obri camí conjugant el treball a distància amb la possibilitat de desconnectar unes hores per a incrementar el benestar. El 40,7% dels entrevistats indica que s’ha habituat a una manera de treball mixt, que combina les maneres presencial i a distància. A més, un 28,4% d’ells han recorregut a tercers espais, que consideren còmodes per a treballar. De fet, traslladen que els entorns que seran claus en el futur seran les oficines amb nous usos amb el 65,6%, seguides pel 51,2% dels coworkings, els hotels amb el 39,5%, les cafeteries i restaurants amb el 36,2%, entre altres.

Des d’Actiu asseguren que “a poc a poc, els espais híbrids guanyen importància i els *coworkings i cafeteries cedeixen el protagonisme als hotels amb la temporada estival ja en marxa, plantejant un nou model que conjumina el treball i la vida personal en espais diferents als de l’oficina tradicional. D’aquesta manera, el Workation sembla obrir nous horitzons als hotels i suposa un nou punt d’inflexió”. El concepte de Workstation podria ajuda a conciliar a distància responsabilitats professionals amb la desconnexió i el descans, gràcies a espais dissenyats pensant tant en la seua eficiència com en la confortabilitat.

Segons l’empresa establida a Castalla, les possibilitats passen per disposar d’espais polivalents equipats amb mobiliari versàtil, que aporte funcionalitat i seguretat. Un mobiliari cada vegada més lleuger que permet als hotels readaptar els diferents ambients de les zones comunes que es poden trobar en els seus lobbies més enllà de les zones recepció, des d’espais col·laboratius a terrasses exteriors que possibiliten incrementar tant la seguretat com l’experiència del client.

Send this to a friend