Els ingressos hospitalaris per Covid-19 s’han reduït dràsticament

Fa just un any la xifra d'hospitalitzacions per aquesta causa era molt més elevada

La Covid i la saturació sanitària ha retardat diagnòstics de càncer en l'àrea
Solc duu a terme atenció psico-oncològica a l’Hospital de Dia. | ARXIU

Malgrat l’elevada xifra de contagis de Covid-19 –aconseguint el departament de Salut la incidència més alta de tota la pandèmia–, que va començar a augmentar fa ja diverses setmanes, i que de moment no ha cessat, això no s’està traduint en ingressos hospitalaris, ja que la gran majoria de les persones contagiades tenen símptomes lleus, principalment gràcies a la vacuna.

I és que, encara que la incidència actualment és molt més alta, el mes de gener de 2021 es van superar els 200 ingressos per aquesta causa a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, mentre que el divendres, segons fonts sanitàries, aquesta xifra era de 31 persones en planta, encara que apunten que no totes elles van ingressar per aquesta causa, si no que en fer-li la prova, ha resultat positiva, i 2 en UCI, xifra que s’ha mantingut estable durant aquesta setmana.

D’altra banda, encara que la Covid-19 no està saturant l’hospital, el gerent del departament de Salut d’Alcoi, Enrique Barbeito, afirma que el “hospital està sobrecarregat. Estem limitant operacions a cirurgia ambulatòria”, és a dir, casos que no precisen d’ingrés o d’UCI.

Send this to a friend