Els municipis reactiven la maquinària de Festes

Els municipis reactiven la maquinària de Festes
Càrrecs festers de Cocentaina en 2019. Gabriel Pascual

Les localitats de l’Alcoià i el Comtat que celebren moros i cristians han rebut com un bàlsam les mesures que va anunciar la Generalitat dilluns passat respecte a la forma en la qual es podran executar els festejos que tindran lloc en la Comunitat durant els pròxims mesos. Cal recordar que el President Puig va donar a conéixer un protocol que regirà les festes de les Falles i la Magdalena de Castelló, un document que després es vol fer extensible a la resta de la regió, mentre que va avançar que en moros i cristians no serà necessària la màscara en actes com les Entrades.
En el que a les nostres comarques es refereix, cal destacar que a Onil ja estan ultimant els preparatius perquè hi haja festes en honor a la Verge de la Salut entre els dies 22 d’abril i 2 de maig. “Tenim molta il·lusió perquè portem dos anys de parèntesis a causa de la pandèmia i amb les directrius que s’han donat aquesta setmana ens hem posat ja en marxa perquè es puguen fer tots els actes”, afirmava dies arrere l’alcaldessa; Humi Guill. A Muro mantenen la prudència, encara que avancen en el procés de definir la forma en la qual seran les Entrades de les festes dedicades a la Verge dels Desemparats; unes desfilades que la Junta de *Festes ha proposat traure des del barri antic. “Volem que siguen unes Festes el més semblants a la normalitat i per a evitar aglomeracions hem adoptat aquesta decisió de manera temporal. Queden encara mesos per davant i el que passe a València, Castelló o Alcoi serà determinant per a poder fer els actes de manera habitual”, deia aquesta setmana el President de l’entitat festera; Paco Vicedo.
Finalment, a Cocentaina no contemplen canviar itineraris perquè les Entrades transcorren per carrers amples com el Passeig del Comtat o la Plaça del Pla. Ara els càrrecs de 2020 han tornat a reprendre l’organització de les seues respectives ostentacions de cara a traure al carrer a l’agost de 2022 el que havien previst per a les festes en honor a Sant Hipòlit *Mártir de fa dos anys. “Creiem que a l’estiu la situació serà molt millor i que a penes hi haurà restriccions, ja que la indecència de Coronavirus sempre baixa en els mesos estivals. Som molt optimistes i hui dia veiem que les festes seran quasi igual a com van ser en 2019”, va manifestar sobre aquest tema Juan Francisco Masanet; President de la Junta de Festes. Assenyalar que abans dels moros i cristians arribaran esdeveniments multitudinaris com els Carnestoltes de Muro i Alcoi, dues desfilades que eixiran encara al carrer amb unes certes mesures restrictives enfront de la pandèmia en els dies 26 de febrer i 5 de març; respectivament.

Send this to a friend