Els ponts més emblemàtics d’Alcoi

Rafael Abad i Segura ha publicat un nou treball de recerca i il·lustració

Els ponts més emblemàtics d’Alcoi
Rafael Abad i Segura al costat del seu nou treball.

Rafael Abad i Segura edita el seu últim treball de recerca i il·lustració en el qual recopila els ponts més emblemàtics de la ciutat d’Alcoi. La seua publicació ‘Alcoi. La ciudad de los puentes’ ens mostra no sols les imatges il·lustrades i fotografiades dels 31 ponts més importants de la localitat, si no que a més en ella ens narra la importància i la història de cadascuna de les construccions que van fer que Alcoi poguera créixer i expandir-se en un terreny tan escarpat i difícil per a la creació d’una població.

Rafael Abad i Segura és un polifacètic artesà que la seua una de les seues passions és investigar i conéixer la història de la nostra cultura i la nostra terra. Per això no en va porta mitja vida publicant treballs, entre els quals trobem llibres, làmines, documentals en facsímil i retallables, on ens narra i il·lustra els més destacat del costumisme alcoià. “Em fascina investigar. Dispose de molt de temps lliure el que m’ha facilitat molt el poder crear la meua pròpia hemeroteca on tinc classificat tots els esdeveniments importants del nostre entorn. En total he pogut recopilar més de 40.000 notícies d’Alcoi des de l’any 1244”.

Quan obrim ‘Alcoy. La ciudad de los puentes’ ens trobem amb una publicació senzilla i rica en curiositats on Rafael Abad i Segura ens conta que “el creixement d’Alcoi per la zona del riu que era pas obligat entre València i Alacant, es va donar per l’abundància d’aigua que servia per a regar les hortes i moure les rodes hidràuliques que accionaven els molins i entrava a les fàbriques tèxtils, la qual cosa va provocar que es necessitarà unificar la zona situant dels diversos ponts a Alcoi”.

Una de les curiositats que ens trobem en aquesta publicació, és el nom real del Pont vulgarment anomenat “de les set llunes”. Rafael ens compta sobre aquest tema que “el nom correcte d’aquest pont situat en la Partida de les Llacunes, porta per nom El Pont de les Llacunes per precisament estar situat en aquesta partida, i que va ser construït perquè el ferrocarril que anava a unir la ciutat d’Alcoi amb la capital poguera circular per aqueixa zona l’any 1927”.

Trobem els ponts més antics i els més actuals com els ponts de més recent construcció: el Pont Francisco Aura o el Pont de Fernando Reig amb il·lustracions fetes, en molts casos, a mà pel mateix Rafael que explica amb detall la història de cadascun dels ponts, anècdotes, com va ser el procés de construcció i quals van ser les facilitats que van proporcionar als ciutadans d’Alcoi la col·locació estratègica d’aquests ponts. “Sens dubte és una publicació molt apropiada per a totes aquelles persones que senten curiositat per la història d’Alcoi. L’he publicada perquè no vaig trobar cap publicació que comptara els motius i el perquè que Alcoi compte amb tant de pont al seu voltant. He considerat que era una publicació necessària que completa les ja realitzades i publicades”

‘Alcoy. La ciudad de los puentes’ ja la trobes en llibreries i papereries de la ciutat i és una publicació per a completar la nostra col·lecció sobre la història d’Alcoi.

Send this to a friend