Els Reis porten alegria a la comarca malgrat la pandèmia

Cada municipi es va bolcar en la inèdita benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar

Els Reis van realitzar l’Adoració a l’església de Santa María de Cocentaina.

La vesprada del 5 de gener va tornar a ser màgica en el conjunt de les nostres comarques i els més xicotets de L’Alcoià i El Comtat van poder sentir de prop la presència dels Reis Mags d’Orient gràcies a l’esforç que es va realitzar en cada municipi per mantindre viva la il·lusió malgrat els temps de pandèmia que vivim.

CADA BARRI DE COCENTAINA
A Cocentaina el Patge Real va enviar un missatge virtual per mitjà de les xarxes socials i just en aqueix instant els seus ajudants van fer lliurament en cada balcó de la tradicional safata de pastissos i llepolies. Unes hores més tard va començar el recorregut dels Reis Mags per tota la població i Melcior, Gaspar i Baltasar es van acostar a cada barri, al costat de les pedanies, muntats en vehicles clàssics i guiats pels regidors de la Corporació Local així com aquells treballadors municipals que van combatre en primera línia el Coronavirus durant la passada primavera. Els sobirans també van entrar en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle per a visitar a la patrona, es van acostar a la Parròquia del Salvador i van rebre la benedicció a l’interior de l’església del Convent dels Pares Franciscans. A més la Colla Mal Passet va interpretar música tradicional per a advertir que ja arribaven els Reis mentre xiquets i adults treien el cap nerviosos als balcons per a aplaudir-los sense parar en un acte inèdit i molt diferent a la Cavalcada que tots els anys recorre el Passeig del Comtat fins a finalitzar en El Pla. Finalment els monarques van fer una breu parada a l’Ajuntament per a reposar forces després del llarg viatge que els havia portat fins a la Vila Comtal i d’allí es van dirigir a la Parròquia de Santa María per a realitzar l’adoració a la Sagrada Família dins del temple. Tot això mentre en l’exterior voltejaven amb força les campanes anunciant al municipi que en res més acabar l’acte començaria una llarga nit de repartiment de regals i il·lusió.

Els Reis en els seus respectius trons a Muro.

CAVALCADA ESTÀTICA EN MURO
Els Reis Mags van arribar també a Muro i allí l’Associació Cultural dels Reis Mags els va preparar una benvinguda especial en un assentament que es va instal·lar per a l’ocasió en la Plaça de l’Ermita. En el mateix es van poder veure des de dromedaris i ‘burretes’ fins als patges llegint les cartes així com preparant els regals que repartirien més tard per les cases. La Xafigà va interpretar peces de música tradicional i Melcior, Gaspar i Baltasar es van asseure en tres grans trons que simulaven les corones reals. Des d’allí, i a les portes de l’església de la Verge dels Desemparats, van rebre a centenars de xicotets en un recorregut delimitat per tanques en el qual va estar controlat en tot moment l’aforament. De fet els assistents van haver de retirar el corresponent tiquet en el Centre Cultural durant els dies previs per a així garantir que no hi haguera aglomeracions durant una Cavalcada estàtica que va arrancar a les quatre i mitja de la vesprada i que es va allargar fins prop de les huit i mitja. La jornada va finalitzar amb el tret d’un castell de focs artificials just en l’instant el que els Reis Mags es retiraven de l’escenari.

A Banyeres els Mags van arribar al parc Vila Rosario a lloms de dromedaris.

TRES MIL PERSONES EN BANYERES
Prop de tres mil persones van visitar el campament real que va instal·lar l’Associació d’Amics dels Reis Mags de Banyeres de Mariola davant la impossibilitat de celebrar una cavalcada a causa de la crisi de la Covid-19. L’emplaçament triat va ser el del parc Vila Rosario, un entorn natural “ideal” per a poder crear els escenaris necessaris com el palau d’Herodes, per al que es va aprofitar l’edifici del Museu Valencià del Paper.

Les visites es van organitzar per grups de sis i de forma molt espaiada, de manera que es van programar al llarg de la vesprada del dia 4 i el dia 5 al complet. La nit del 4, ja a porta tancada, es van escenificar tots els aspectes de l’arribada dels Mags, l’entrevista amb Herodes, els balls d’afalac i la posterior adoració. Tot això va ser gravat i retransmés la nit del 5 a través de la televisió. Tant la fórmula de grups triada per a les visites com la televisió per a poder visionar l’acte, va impedir que es produïra qualsevol tipus d’aglomeració.

Melcior, Gaspar i Baltasar van seguir el seu recorregut per la comarca i, sense els habituals acompanyaments, van arribar a l’Alqueria d’Asnar en camells, van recórrer Onil en vehicle o van entrar en carrossa a Alfafara. També van passar a peu per la porta de cada casa en municipis com per exemple Agres, Benillup, Famorca, Gorga, Gaianes, Fageca i l’Orxa. El fred i les baixes temperatures van acompanyar aquesta insòlita visita real que va deixar en cada poble imatges per a la història.

Send this to a friend