Els serveis ajuden a la baixada de la taxa d’atur a Alcoi

La desocupació ha disminuït a nivell general en tota la comarca, amb 235 persones menys parades

Els serveis ajuden a la baixada de la taxa d'atur a Alcoi
Gràfic de l’evolució de l’atur a Alcoi.

El mes de novembre va tancar amb una millora de la taxa de la desocupació tant a Alcoi com a les comarques de L’Alcoià i El Comtat, gràcies, especialment al sector serveis, que és en el qual més ha disminuït l’atur.

A nivell global, hi ha 235 persones menys parades respecte al mes d’octubre, amb un total de 10.184. En el cas de la nostra ciutat, el descens és de 72 persones –62 d’elles dones i 10 homes–, sent aquest el més destacat en tota la comarca. Així, la xifra total se situa en les 4717 persones, mantenint-se un mes més per davall dels 5000, xifra que no se supera des de novembre de 2021.

Del descens a Alcoi, en els serveis va haver-hi 78 persones menys, 8 menys en la construcció, mentre que en l’agricultura i en la indústria aquesta dada ha augmentat lleugerament, amb 12 i 5 persones més, respectivament.

Quant als rangs d’edat i sexe, l’atur ha disminuït en tots ells, amb xifres molt similars en els menors de 25 anys, amb 28 persones menys, i 31 menys en els majors de 44 anys. En el cas d’entre 25 i 44 anys, el descens és de 13 persones.

Quant a resta de localitats, la segona baixada més significativa s’ha produït a Ibi, amb 47 persones menys parades, 31 d’elles dones i 16 homes. A Muro el descens és de 31 persones, de 21 a Castalla i d’11 a Banyeres.

VALORACIONS
Després de conéixer les dades de l’atur, per part del Ministeri de Treball, el secretari autonòmic d’Ocupació de la Generalitat, Enric Nomdedéu, ha destacat les “xifres històriques” de descens de l’atur i l’augment d’afiliats a la Seguretat Social en la Comunitat Valenciana. I és que, la nostra comunitat “ha liderat” la baixada de l’atur al novembre amb 15.330 aturats menys.

Per part seua, UGT, reclama augmentar els salaris davant “l’actual nivell dels preus”.

Send this to a friend