Els serveis disparen la xifra de la desocupació a Alcoi

L'atur també ha incrementat de manera general a la comarca, amb 413 aturats més

Els serveis disparen la xifra de la desocupació a Alcoi
Gràfic de l’evolució de la desocupació a Alcoi.

El mes d’agost ha finalitzat amb dades negatives a les comarques de l’Alcoià i El Comtat, amb un important increment de 413 persones desocupades més que al juliol, principalment a causa dels sectors dels serveis i la indústria, amb 191 i 148 aturats més respectivament. Per part seua, en la construcció la dada ha incrementat en 73 persones, hi ha 3 aturats més en l’agricultura, mentre que en l’apartat de sense activitat econòmica, aquesta xifra ha disminuït en dues.

Dels 413 aturats més, 219 d’ells són homes i 194 dones, no obstant això continua havent-hi un major atur femení, amb 7.463 dones, enfront de 4.627 homes, en la zona.

A nivell general, l’atur ha pujat en tots els rangs d’edat, encara que l’increment més destacat s’ha produït en les persones d’entre 25 i 44 anys, amb 259 aturats més a l’agost.

Prenent com a referència les localitats, a Alcoi és on s’ha registrat el major increment de l’atur el mes d’agost passat, segons les dades de Labora, amb 185 persones més, la qual cosa eleva la xifra total a 5.546.

Aquesta pujada es produeix després de tres mesos consecutius de baixada, sent la dada al juliol de 5.361 persones, el més baix des que va començar la pandèmia, al març de l’any passat. D’aquesta manera, el nombre d’aturats d’agost, és el més elevat dels últims quatre mesos.

El sector serveis ha sigut el que ha disparat aquest augment, amb 110 aturats dels 185 que s’han sumat. En la indústria hi ha 44 persones parades més; 34 en la construcció; mentre que en agricultura i en sense activitat econòmica la xifra la disminuït molt lleugerament.

Per edats, igual que a nivell general de la comarca, en el rang d’entre 25 i 44 anys ha sigut en el qual més ha pujat la desocupació a Alcoi, seguit dels majors de 44 i finalment, dels menors de 25.

També s’ha produït un increment de la desocupació a Ibi –96 persones més–; a Castalla –45 més–; 31 més a BanyeresOnil –23 més–; 16 més a Cocentaina ; Muro –14 més–; i en altres localitats, en les quals l’augment ha sigut menys significatiu.

Send this to a friend