Els veïns de El Estepar se senten desprotegits davant l’onada de robatoris

Des de juny de 2021 s'han registrat 21 assalts, l'últim d'ells aquest passat divendres. Demanen autorització per a instal·lar càmeres de seguretat.

Els veïns de El Estepar se senten desprotegits davant l'onada de robatoris
Cartell informatiu existent en l’accés a la urbanització.

Els veïns de la urbanització El Estepar se senten desprotegits i abandonats davant l’allau de robatoris i assalts a habitatges que es venen produint en els últims mesos. Un increment de casos, que s’eleva a 21 des del mes de juny de 2021, l’últim d’ells aquest passat divendres, han assenyalat fonts de l’associació de veïns.

La majoria dels robatoris s’han registrat aprofitant l’absència dels ocupants dels habitatges, però també n’hi ha hagut amb els habitants a l’interior. S’han registrat assalts en immobles dotats de sistemes de seguretat i alarmes que no han impedit que els amics de l’alié accediren a l’interior de les cases per a desvalisar-les, aprofitant la dispersió dels xalets i el temps que han d’emprar les forces de seguretat per a arribar fins al lloc dels fets. Alguns dels robatoris, detallen els veïns, s’han produït aprofitant viatges i fins i tot en absències del domicili molt curtes, la qual cosa els fa pensar que existeix un grup organitzat que vigila els moviments del veïnat, la qual cosa els provoca major temor.

Els reiterats robatoris en els habitatges té immersos en la intranquil·litat als residents de la urbanització, unes 400 persones, bona part de les quals viuen a la urbanització durant tot l’any, la resta la utilitzen com a segon habitatge. Els afectats ja s’han reunit amb els responsables de seguretat i representants municipals, però la situació d’inseguretat persisteix i té atemorit al veïnat, entre els quals hi ha partidaris, fins i tot, d’organitzar-se i crear patrulles de control davant la, pràcticament, nul·la presència policial en la zona.

Segons ha pogut saber El Nostre, el mes de juny passat es va produir un d’aquestes trobades en el qual es va sol·licitar per part dels representants de la urbanització la instal·lació de càmeres de seguretat en els accessos a la urbanització, per a tindre un control dels vehicles i persones que accedeixen al Estepar i, al seu torn, dissuadir a possibles assaltants. Una instal·lació que els veïns estan disposats a assumir i mantindre, però per a la qual no s’ha rebut encara autorització.

L’onada de robatoris en urbanitzacions es venen repetint amb relativa freqüència. En El Estepar, recorden els veïns, ja va haver-hi una anterior en 2013. Gormaig, a Cocentaina, el Baradello i Montesol, entre altres, també han patit aquesta situació, la qual cosa genera en els afectats una sensació de total desprotecció.

Send this to a friend