Els veïns desallotjats per l’incendi de la Vall d’Ebo tornen gradualment a les seues cases

Actualment "no hi ha flama en cap front", segons indica Emergències de la Generalitat

Els veïns desallotjats per l'incendi de la Vall d'Ebo tornen gradualment a les seues cases
La Policia de la Generalitat ha estat vigilant les localitats afectades per l’incendi. | EMERGÈNCIES 112CV

Les precipitacions registrades ahir han ajudat al fet que actualment, en l’incendi de la Vall d’Ebo “no hi ha flama en cap front”, segons s’indica des d’Emergències de la Generalitat Valenciana, malgrat que aquesta nit hi ha hagut una xicoteta reproducció a Benimassot, que “ja està controlada”.

I és que, quant a les pluges, en les últimes hores hi ha hagut 39’4mm de pluja acumulada a Pego, unes precipitacions que també han afavorit al fet que el perímetre de l’incendi siga “més estable”, xifrat ahir en 80 quilòmetres. 

Nombrosos mitjans i efectius continuen treballant en la seua extinció, i durant aquesta nit hi ha hagut 26 dotacions del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant; 6 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, així com 6 autobombes i 4 brigades forestals i 2 capatassos del Consorci Provincial de València. A més, a primera hora de hui s’han incorporat fins a 7 mitjans aeris.

RETORN A LES SEUES CASES
Altra gran notícia és que, des d’Emergències s’apunta que, després del retorn a les seues cases dels habitants de la Vall de la Gallinera, durant el dia de hui, la resta de veïns desallotjats podran tornar als seus habitatges, una labor en la qual està ajudant la Policia de la Generalitat, que ha estat vigilant les poblacions afectades.

A més, la Creu Roja d’Alacant ha iniciat el desmuntatge dels albergs provisionals de Pego i Muro.

INCENDI A ALBAIDA
D’altra banda, assenyalar que, ahir es va declarar un incendi a Albaida, també a causa d’un llamp. L’origen va ser localitzat en la zona de Covalta, “pròxima al límit amb la província d’Alacant”, segons Emergències de la Generalitat.

A les 6’50 hores de hui l’incendi continuava actiu, i durant aquesta nit han treballat en ell 4 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat i 4 autobombes.

Send this to a friend