Empanada de l’Alcoyano davant el Linares

Un irrecognoscible Alcoià cedeix la tercera derrota consecutiva després de caure 0-2 enfront del conjunt andalús

Empanada blanquiazul ante el Linares
Decepción en el Alcoyano tras un gol del Linares. QUIQUE REIG

Pinten bastos en el Deportivo, que segueix en caiguda lliure i són ja tres derrotes consecutives que compliquen la situació dels blanc-i-blaus en la taula. Un irrecognoscible Alcoyano, que no ha defensat, ni ha creat joc, ni tampoc ha atacat ha caigut 0-2 enfront d’un Linares rocós arrere i que ha tingut al seu millor jugador en Echaniz, un 9 a la manera antiga que ha sigut un vertader malson per als de Vicente Parras tota la nit.

Si hi havia un guió que l’Alcoyano no desitjava per a agafar confiança i minimitzar el descosit en el seu onze, amb Fran Miranda exercint de central per la llarga llista de baixes en l’eix de la defensa, aqueix era que el partit se li posara molt costa amunt pràcticament d’eixida.

Quan encara el Deportivo  s’estava posicionant, el Linares ha sabut llegir molt bé les mancances blanc-i-blaves en la saga, en una eixida ràpida de la pilota ha ficat un baló a l’esquena de la defensa, allí ha aparegut el cap de Echaniz per a habilitar a Marc Caballé que arribava des de la segona línia i en posició acrobàtica ha inaugurat el marcador amb tot just nou minuts de joc.

Aquest gol ha deixat grogui a un Alcoyano que no acabava de donar amb la tecla. Ni defensava, ni creava, ni tampoc atacava. Així, amb un Deportivo desconegut han anat passant els minuts, fins que a poc a poc ha aconseguit refer-se, però sense massa ullal.

Donar dues passades seguides li costava un món, situació que aprofitava el Linares per a buscar balons en llarg cap a Echaniz, un 9 potent en el joc  aeri, per a crear el caos en la defensa blanc-i-blava. En el 36, un altre centre lateral a punt ha estat d’aprofitar-lo Marc Caballé, encara que aquesta vegada ha rematat massa forçat de cap i la pilota no ha vist porteria.

S’esperava un altre panorama en l’inici de la segona part, una altra actitud per part de l’Alcoyano, però els blanc-i-blaus continuaven naufragant en totes les seues línies. Una altra contra visitant a punt ha estat de silenciar al Collao definitivament en el 56. Ho ha evitat Pablo Carbonell amb el seu encreuament miraculós quan Echaniz estava amb la canya preparada per a fer el segon.

El 9 del Linares, jugador del partit
Quan no ha perdonat el 9 del Linares, un vertader malson tot el partit per a l’Alcoyano i jugador del partit, ha sigut en el minut 63 després d’aprofitar un centre de Copete des de l’esquerra en el qual Echaniz ha estat molt hàbil per a sorprendre a José Juan.

El pitjor escenari possible quedava per a un Deportivo irrecognoscible que encara no havia disparat ni una sola vegada sobre la porteria de Razak i s’enfilava la recta final de la trobada. Els minuts han anat passant sense que res succeïra i amb molts aficionats abandonant el camp veient amb impotència veient com el seu equip era incapaç de fer mal.

Al final, algun xiulet, tímid això sí per la derrota i justa victòria del Linares, que ha sigut superior al Deportivo. Els blanc-i-blaus queden ara a sis punts del play-off d’ascens i als mateixos punts del descens. La pròxima jornada els de Vicente Parras juguen a casa del San Fernando, serà dissabte a les 19 hores, partit que es perd Toni Gabarre per sanció.

Fitxa tècnica

Alcoyano: José Juan, Toni Abad (67′ Luis Castillo), Raúl González, Fran Miranda (57′ Antón), Pablo Carbonell (57′ Ángel López), Dani Vega (67′ Juli), Imanol, Juanan, Andy Escudero, Mourad i Toni Gabarre

Linares: Razak, Admonio, Fran Lara, Josema (46′ Lolo Guerrero), Migue Marín, Carracedo (74′ Sanchidrián), Kako, Rodri, Marc Caballé (66′ Hugo Díaz), Copete (84′ Barbosa) i Echaniz (66′ Meléndez)

Àrbitre: López Jiménez (Català). Va amonestar als locals Toni Gabarre i Juli i als visitants Kako, Carracedo i Lolo Guerrero

Gols: 0-1 (min. 9) Marc Caballé. 0-2 (min. 63) Echaniz