Empanada gallega de l’Alcoyano en el RCDE Stadium

El Cornellà intenta una acción de ataque en el primer tiempo. Foto UE Cornellà

Empanada gallega de l’Alcoyano en la seua estrena en el RCDE Stadium que deixen als de Vicente Parras amb la seua primera derrota de la temporada en el caseller. Per 2-0 han caigut els blanc-i-blaus que deixen moltes ombres en la segona meitat malgrat els canvis i jugar amb tota la seua artilleria. Set minuts per a oblidar en l’arrancada de la segona meitat condemnen al Deportivo enfront d’un rival que excepte en els dos gols a penes ha inquietat a Miguel Bañuz.

Veient el desenvolupament del partit, era clar que qui marcara primer s’anava a portar el gat a l’aigua. Aquest equip ha sigut el Cornellà, qui a més ho ha  fet per partida doble en pocs minuts, deixant a l’Alcoià amb cara de ximple i a la mercè d’una remuntada que finalment no ha arribat. Toca reflexionar a l’espera de rebre el dissabte, també a les set de la vesprada, al Castelló en el Collao.

L’Alcoyano ha saltat al RCDE Stadium amb les novetats de Primi, en el seu partit 100 com a blanc-i-blau, i Fran Varela que han entrat en l’onze pel lesionat Álvaro Vega i Pablo Carbonell, en la banqueta per decisió tècnica.

El Cornellà ha entrat millor al partit, de fet la primera ocasió ha sigut per als locals en el minut deu, després d’un centre de Fullana des de la dreta, Miguel Bañuz s’ha fet un embolic i Primi ha evitat mals majors anticipant-se a un Rubén Enri que només hauria hagut d’espentar la pilota al fons de la porteria.

La maquinaria blanc-i-blau ha tardat a greixar-se però quan ho ha fet ha provocat el pànic local. En tot just un minut ha generat fins a tres ocasions que qualsevol d’ells haguera posat per davant als de Vicente Parras en el marcador.

Agüero a boca de canó ha provat els reflexos de Lucas Anaker. Segons després, la millor acció individual del primer temps. Raúl Alcaina ha rebut la pilota d’esquena dins de l’àrea, ha maniobrat feia la seua dreta i el seu tret sec amb la cama esquerra ha donat primer en el travesser i després en el pal exterior. En la següent acció d’atac, Raúl ha disparat des de la frontal i el porter del Cornellà s’ha tret la pilota de damunt com ha pogut.

Han sigut els millors minuts del Deportivo de la primera part i també del partit, però contràriament al que venia succeint fins hui, la pilota no ha volgut entrar quan el normal estava sent que alguna d’aquestes tres accions acabara en gol. Com tampoc ha sigut normal l’arrancada de la segona meitat dels blanc-i-blaus. Als 30 segons, pilota a la frontal de l’àrea, allí Álex López aconsegueix tocar de cap, la pilota li cau a Rubén Enri qui colpeja de manera estranya i acaba entrant en la porteria de Miguel Bañuz, que ni tan sols es tira al sòl.

En el 52, falta prop de la frontal que li costa la groga a Fran Miranda, fins allí va Fullana que marca un golàs, salvant la pilota primer la barrera i després entrant per tota l’esquadra. Amb 2-0 en la saca, Vicente Parras no dubte a fer un triple canvi, donant entrada a Soler, Moyita i Rubio per Lillo, Fran Miranda i Raúl.

S’esperava que aquest moviment de tauler donara més fluïdesa i l’efecte va ser totalment contrari, l’Alcoyano cada vegada va semblar més trabat, incapaç de fer mal a un rival que només es va limitar a mantindre l’ordre i poc més. En el 63 Moyita ho va intentar des de fora de l’àrea i la millor ocasió va ser un centre de Fran Varela que es va passejar per la línia de gol davant la mirada de Rubio i *Armental.

A un minut del final, bona maniobra de Rubio dins de l’àrea, doble regat i tret per damunt del travesser. Així acabava un partit per a oblidar del Deportivo que trenca una extraordinària ratxa.

Fitxa tècnica

Cornellà: Lucas Anaker, Kike López (61′ Pere), Eliseo, Redru, Gerard, Andreu Hernández, Isaac Nana, Fullana (86′ Gorriti), Gil Muntadas (71′ Baldich), Álex López (61′ Nahuel) i Rubén Enri (71′ Tavares)

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo (55′ Soler), Raúl González, Primi, Fran Varela, Armental (74′ Koke Sáiz), Fran Miranda (55′ Moyita), Juanan, Raúl (55′ Rubio), Agüero (83′ Pedro Sánchez) i Raúl Alcaina

Àrbitre: De Enea Wolf (Aragonés). Va amonestar als locals Isaac Nana i Gil Muntadas i als visitants Lillo, Fran Miranda i Moyita