En 2021 es contempla la reforma del Principal, el Centre Cultural i la Rosaleda

El govern municipal va presentar les línies mestres del Pressupost de 2021

En 2021 es contempla la reforma del Principal, el Centre Cultural i la Rosaleda
Un tècnic supervisant la il·luminació en l’escena del Teatre Principal | Arxiu

Al marge de la reactivació econòmica i el reforç de les polítiques socials, el govern municipal treballa en uns pressupostos per a l’any vinent orientats en tres línies, tal com explica l’alcalde, Toni Francés. D’una banda, es planteja l’execució dels fons europeus i accés als nous programes amb el disseny de l’Agenda Urbana 2030, el desenvolupament de l’estratègia DUSI i la preparació de projectes a través del Fons de reconstrucció.

La segona línia de treball se sustenta en el pla local de descarbonització mitjançant el foment de la mobilitat sostenible, l’electrificació del transport públic i el parc de vehicles, la millora de l’eficiència energètica en edificis públics, l’impuls a la producció d’energies renovables, així com la posada en marxa de la conversió en zona de vianants.

I un tercer pilar dels pressupostos municipals és el de les inversions en matèria de manteniment i la millora d’infraestructures on destaquen la reforma de la plaça de la Rosaleda i els projectes de millora i ampliació de dos espais culturals de la ciutat, com són el Teatre Principal i el Centre Cultural Mario Silvestre.

La remodelació de la Rosaleda és un projecte heretat de l’etapa del Partit Popular. Recordar que a principis de 2000 La Carrasca i un grup de veïns van denunciar la il·legalitat de les obres de construcció de l’aparcament subterrani i després d’un llarg període de litigis en els tribunals, el Suprem i posteriorment el Constitucional van dictaminar en contra de les constructores, a les quals va condemnar a reposar la zona verda.

Sobre la base d’això es va redactar un nou projecte, un document que va estar consensuat entre el govern i la Carrasca. Es tracta d’un avantprojecte de l’arquitecte Ciro Vidal sobre el qual es basarà el projecte definitiu, el qual està sent ultimat amb l’objectiu de licitar les obres en el primer semestre de 2021, segons informa Toni Francés. Les previsions del govern municipal passen, a més, perquè la restauració de la plaça comence encara abans que finalitze l’any vinent, per a això el pressupost de 2021 ja contempla més de la meitat de la inversió total del projecte, que supera els 2 milions d’euros.

Respecte a la millora de les citades infraestructures culturals, es preveu destinar al voltant de mig milió d’euros, si bé el primer edil incideix en què les partides estan encara per ajustar. D’una banda, des de fa anys està pendent una reforma integral del Centre Cultural i urgeix especialment realitzar obres d’aïllament de la coberta, afectada per filtracions, alhora que s’aconseguirà millorar l’eficiència energètica de l’edifici. Cal recordar que aquesta infraestructura va ser inaugurada per a usos culturals en 1983 i des de llavors no ha sigut objecte de cap intervenció d’envergadura.

I al costat del Centre Cultural un altre espai a l’espera de ser adequat és el Teatre Principal, una actuació que també figura en els pressupostos de 2021. En el seu cas, va haver-hi una restauració en 2006 que va quedar a mig fer inutilitzant l’amfiteatre del primer pis, quedant pendent a més la modernització del sistema elèctric, la climatització, i resoldre alguns problemes de seguretat, com la falta d’un teló ignífug.

Send this to a friend