En 2021 van augmentar, fins als 841, els avisos per sorolls i molèsties

De cara a poder gestionar aquestes situacions, s'està ultimant una ordenança de convivència ciutadana i civisme

En 2021 van augmentar, fins als 841, els avisos per sorolls i molèsties
Efectius de la Policia Local en un acte recent de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

La Policia Local d’Alcoi realitza nombroses labors i atén avisos de diversos successos. Segons la memòria d’activitats de l’any passat, aquest cos de seguretat municipal va atendre un total de 8393 avisos, la qual cosa suposa un descens respecte als dos anys anteriors –en 2020 van ser 8982 els avisos i 8526 en 2019–.

Dins d’aquestes xifres, i prenent com a referència l’origen d’aquests avisos, destaca l’increment dels avisos rebuts en persona, per telèfon i també procedents de la Policia Nacional, mentre que el descens més destacat va ser el referent a l’origen intern, passant de 3165 avisos amb aquesta procedència en 2020 a 2353 l’any passat.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis, assenyala el fet que actualment la Policia Local rep avisos tots els dies, i que “abans sobreeixia més el cap de setmana”. Així, segons les xifres de la citada memòria, els dies en què més avisos es van rebre en 2021 van ser el dissabte amb el 16,99% i el divendres amb el 16,22%, seguit dels dijous i els dilluns, estant tan sols dos punts per davall dels dos primers dies esmentats.

Respecte al mes amb més avisos, va ser setembre amb 825, seguit de juliol amb 805 i maig amb 770.

Dins de la xifra total d’avisos destaquen 481 d’accidents –en 2020 van ser 405–; 639 de col·laboracions amb sanitaris; 647 de trànsit o 841 per molèsties i sorolls. En aquest sentit, van augmentar els avisos per agressió, passant de 99 a 118, van disminuir els relacionats amb les drogues i també van baixar de forma destacada els avisos tant d’incendis rurals com d’incendis forestals.

Així mateix, dins de la tipologia de seguretat ciutadana, que engloba successos com a identificacions, conflictes privats i familiars, mesures cautelars, estafes o vehicles sospitosos, apareixen 1329 avisos l’any passat, destacant 101 identificacions, 84 vinculats amb ordres de protecció, 73 per robatoris; 51 de violència domèstica-gènere; a més de 76 de conducta sospitosa o 31 d’okupes i altres 31 de consum d’alcohol en via pública.

ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA
Sobre aquest tema als avisos per sorolls i molèsties, Llopis assenyala que en l’ordenança de convivència ciutadana i civisme en la qual Alcoi porta treballant des de fa un temps, previsiblement, “puga anar al pròxim ple” per a la seua aprovació.

Es va conéixer que s’estava treballant en aquesta regulació arran de les nombroses queixes per botellons que van eixir a relluir quan es van començar a relaxar les mesures anti Covid-19 durant la pandèmia.

L’edil explica que darrere aquesta nova ordenança “hi ha molta faena a nivell jurídic” perquè actualment s’estan sol·licitant molts informes que “fins ara no es demanaven”.

Llopis detalla que la citada ordenança està focalitzada “a l’atenció ciutadana entorn de molèsties veïnals, etc, per a poder tindre una eina de treball que fins ara no teníem”. Afirma que “és molt necessària per als policies locals perquè tindran un reglament sobre el qual basar-se”.

“Ens preocupa el tema dels sorolls, de la convivència entre veïns, amb l’hostaleria, de la ciutadania pel carrer…”, sent d’aquesta manera l’objectiu regir-se sobre la base d’una ordenança, que regule tots aquests aspectes.

Send this to a friend