En 2021 van augmentar quasi un 95% les llicències per a negocis

Entre juny de 2019 i juny d'enguany, s'han atorgat un total de 452 permisos d'activitats

En 2021 van augmentar quasi un 95% les llicències per a negocis
Imatge recent d’un comerç alcoià. | XAVI TEROL

L’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme un “exhaustiu” estudi sobre l’activitat existent a la ciutat quant a concessió de llicències, les quals inclouen tant a establiments hostalers, com a serveis o indústria, entre altres.

El consistori ha donat a conéixer els resultats d’aquesta anàlisi: un total de 452 llicències per a negocis concedides entre meitat de juny de 2019 i el 15 de juny d’aquest any 2022 –és a dir, en la present legislatura–.

DESGLOSSAMENT DE XIFRES
Les 452 llicències es diferencien en dos tipus, la d’activitats de pública concurrència –bars, cafeteries, gimnasos o canvi de titularitat (61 canvis)– amb un total de 102; i d’altra banda, la resta d’activitats amb 350, i de la qual formen part tant indústries, com a serveis, establiments turístics o oficines.

Englobant totes dues tipologies, en el Centre-Zona Alta, s’han atorgat un total de 125, de les quals, 30 han sigut en polígons com Santiago Payá o La Beniata; en Santa Rosa, la xifra total és de 109 –de l’apartat de la resta d’activitats, també s’inclou Batoi–; en Eixample aquesta xifra ha sigut de 90; i finalment, en la Zona Nord, han sigut 128 llicències, de les quals, 32 corresponen als diferents polígons d’aquest barri.

Respecte a les llicències de la resta d’activitats –350 en total–, com era previsible, la pandèmia de la Covid-19 va fer mossa en aquestes xifres, passant de 52 llicències entre juny i desembre de 2019, a 77 en tota l’anualitat de 2020.

No obstant això, a l’any següent aquestes dades van millorar notablement, amb un total de 150, la qual cosa va suposar un increment de quasi el 95% respecte a 2020.

Des de gener d’enguany, fins al 15 de juny, l’Ajuntament ja ha concedit 71 llicències, pràcticament les mateixes que en tot el primer any pandèmic.

En paraules del regidor d’Indústria i Activitats, Jordi Segura: “és important el nombre de negocis creats a Alcoi en tres anys, malgrat haver passat per una pandèmia l’economia local s’ha enfortit” i afig que l’estudi realitzat “ens permet veure que a pesar que declaracions malintencionades que parlen del mal que està Alcoi, la veritat és que cada any obrin més negocis de tota mena”.

AJUDES I TRAMITACIÓ
Referent a aquest estudi, Segura remarca les diferents ajudes oferides per part de l’Ajuntament però també “acompanyem a l’empresariat en tots els tràmits amb l’Ajuntament perquè l’activitat puga iniciar-se al més prompte possible”.

Així mateix, remarca les 62 llicències d’activitat en els polígons industrials, i assegura que aquesta dada és un “clar exemple” que “Alcoi és i serà una ciutat industrial”.

Send this to a friend