En marxa la celebració de La Malena a Banyeres

El passat cap de setmana va tindre lloc la Fira i el mercat medieval, i la programació continua aquests dies

En marxa la celebració de La Malena a Banyeres
Imatge d’arxiu d’un dels actes de La Malena.

La Fira i el mercat medieval van protagonitzar el programa d’actes festiu del passat cap de setmana a Banyeres, un dels més multitudinaris de tot l’any en aquesta localitat de la Mariola, i ho van fer sent una de les cites més destacades, que enguany ha tractat de recuperar-se després de la pandèmia. Els aspectes més assenyalats han sigut l’artesania, els oficis antics i la gastronomia.

Altres activitats, com el Festival de Bandes que organitza la Societat Musical Banyeres de Mariola, complementaran unes jornades en la qual s’espera que els carrers s’òmpliguen de gent i que es registre gran afluència de visitants. Les festes de Santa María Magdalena, popularment coneguda com La Malena, se celebren des de finals de juny, amb activitats culturals, esportives i festives.

Per exemple, al voltant de mil persones van participar en el Dia de les Paelles al parc Vila Rosario i el dissabte, va tindre lloc la XXXVII edició del Festival de Bandes, que va comptar amb l’actuació de la banda de la Va unir Musical de Montesa, entitat convidada en aquesta edició. Així mateix, el diumenge, va haver-hi un concert de la Colla de dolçaines i tabals ‘El Braçal’.

CORREFOC I REVETLA
A part de les misses i novenes que esdevenen des d’ahir, aquest cap de setmana també es presentarà apoteòsic a Banyeres amb un gran paquet de celebracions. El dijous hi haurà fosquejar de balls populars en la plaça de l’ermita amb participació oberta a qui vulga ballar. El divendres serà l’ofrena de flors a la Patrona, des de les 19’30 hores i, després de la missa i la novena en l’ermita, el Trasllat de la Malena al temple parroquial.

El dissabte acollirà la precessió i una de les cites més esperades de l’any, el Correfoc, que serà protagonitzat per la Colla de Dimonis de la Quarantamaula, concloent amb una gran revetla popular en l’avinguda 9 d’Octubre en la qual actuarà l’orquestra Seven Crashers.

El diumenge, després de la missa i la novena, tindrà lloc el tradicional Homenatge als Majors en el qual participarà el Grup de Danses Aires de Mariola i on es representarà el sainet “Benito i Luiseta” escrit per Carmen Reig Major.

Send this to a friend