En marxa la vacunació infantil en els col·legis d’Alcoi

Hui s'ha dut a terme el procés en Horta Major i Carmelites

En marxa la vacunació infantil en els col·legis d'Alcoi
Vacunació hui, en el col·legi Horta Major d’Alcoi. | XAVI TEROL

La vacunació infantil contra la Covid-19 ja està en marxa, i després que ahir els sanitaris es traslladaren al Col·legi d’Educació Especial Tomás Llàcer per a procedir a la immunització dels xiquets i xiquetes, hui la vacunació s’ha dut a terme en l’Horta Major –al matí– i en Carmelites –a la vesprada–. 

S’ha vacunat als menors de 9, 10 i 11 anys, és a dir, que cursen 4t, 5é i 6é de Primària, els qui han estat acompanyats d’un familiar adult, si l’han preferit, ja que Sanitat finalment va cedir a aquesta petició.

En el cas d’Horta Major, el seu director, David Salinas, apunta que, la vacunació ha començat al voltant de les 12 hores de hui, i que s’han habilitat dues aules més xicotetes per a inocular la dosi, i la sala multiusos, més àmplia i amb ventilació, per al temps d’espera que s’ha d’esperar després de rebre la vacuna.

Salinas indica que han sigut entre 110 i 120 escolars els que han sigut vacunats, i els familiars dels quals han sigut citats “escalonadament” perquè pogueren acompanyar als menors.

En principi, i segons es preveu, la vacunació infantil –de les següents edats: 8, 7, 6 i 5 anys– prosseguirà després de les festes nadalenques, ja que, segons va apuntar la coordinadora de vacunació del departament de Salut d’Alcoi, Amparo Ferrer, entre el dia 15 i 22 de desembre estava contemplada la vacunació a xiquets de 9, 10 i 11 anys.

Així mateix, la resta de centres escolars de la ciutat estan a l’espera que es desplacen els sanitaris per a la immunització dels xiquets i xiquetes en els pròxims dies, procés per al qual, han habilitat determinats espais per a convertir-se en el punt de vacunació mòbil.

Send this to a friend