«Encara queda Néstor per a molt de temps»

El gimnasta alcoià va acabar 16é en la final del concurs complet del recent Mundial de Liverpool després d'entrar com a primer reserva

«Encara queda Néstor per a molt de temps»
Néstor Abad durant una competició amb la selecció espanyola

Serà difícil que oblide el succeït a Liverpool. Néstor Abad arribava a la ciutat on es va forjar el mite de The Beatles amb totes les reserves del món. El seu palmarés apareixia en blanc després d’un curs marcat per una miocarditis que li va tindre a la vora de la retirada. Després va vindre a l’estiu el trencament del bessó que va posar en dubte la seua presència en el Mundial. Va haver de fer el cor fort per a intentar salvar l’insalvable i aferrar-se a l’únic fil d’esperança que li quedava després de mesos agònics de remar a contra corrent.

Un altre en el seu lloc hauria llançat la tovallola però el seu amor propi, el saber que l’equip necessitava dels seus galons, li va fer tirar del factor mental perquè el físic no li anava a donar en aquesta ocasió. “M’he preparat com mai psicològicament. Era a l’única cosa que podia agarrar-me perquè amb un mes de preparació anava a ser insuficient. He treballat molt, fins i tot els diumenges. Aspectes com la mentalització o la visualització m’han servit de molt en aquesta ocasió”, explica.

La pujada emocional va ser espectacular, fins al punt de confessar que el setzé lloc  en la final del concurs complet dels sis aparells, quan va entrar com a primer reserva (lloc 25) després de la renúncia d’un gimnasta turc, li va saber molt millor que el Top 10 de fa un any al Japó. “Si mire d’on vinc, com ha anat la temporada, ser part important del sisé lloc per equips, igualant la millor classificació, i acabar 16é, és per a estar molt content, fins i tot més que l’any passat. La llàstima va ser aqueixa caiguda en poltre amb arcs que em va allunyar de repetir el resultat en el Mundial de 2021”.

Néstor Abad reconeix obertament que va afrontar la final de l’All Around amb aquest objectiu. “Vaig anar a competir pensant que ho podia aconseguir, que perfectament era a la meua mà. Vaig voler demostrar que tinc nivell per a competir al costat dels millors. Ho vaig intentar i vaig estar molt prop d’això encara sabent que físicament no estava bé i no anava a oferir tota la dificultat a la qual puc arribar en els meus exercicis. Tant en salt com en sòl tinc un nivell més del que es va veure a Liverpool. El problema el vaig tindre en poltre amb arcs. És un aparell amb el qual no estic segur i quan vaig eixir a competir no em vaig veure del tot confiat. Fins a eixe moment estava convençut que anava a estar entre els deu millors”.

El Mundial ha sigut una injecció d’autoestima que li va portar a no mossegar-se la llengua i confessar que “encara queda Néstor per a molt de temps”. Va ser la frase que va utilitzar per a acomiadar-se a través de les xarxes socials de tots els que li van seguir durant el campionat. En 2023 el repte serà la classificació per a París 2024 com a selecció, però a títol individual vol fer un pas al capdavant i buscar un lloc en el Top 8 de l’Europeu o el Mundial. “Crec que ho puc aconseguir. S’ha vist que tinc lloc entre els millors”, va acabar.

Send this to a friend