Enfrontament entre Guanyar i el govern pel contracte de la publicitat

L'Agència Antifrau havia emés un informe desfavorable al procés de contractació de l'empresa per presumptes irregularitats en el mateix

Enfrontament pel contracte de publicitat
La regidora de Contractació, Lorena Zamorano.

El govern municipal ha respost davant unes declaracions de Guanyar demanant l’anul·lació de l’adjudicació del contracte de la publicitat institucional, ja que segons exposaven en un comunicat, l’Agència Valenciana Antifrau havia emés un informe desfavorable al procés de contractació de l’empresa per presumptes irregularitats en aquest. “Se li recomana repetir el procés d’adjudicació perquè un dels informes on es decideix l’empresa ho fa María Llopis, en aqueix moment assessora del govern, i quan Guanyar fa saltar l’alarma perquè això està prohibit, ho passa a signar un tècnic sense canviar ni una coma del text”, exposa la formació en el seu comunicat.

Un comunicat amb “múltiples falsedats”, segons contestava el govern, a través de la regidora de Contractació, Lorena Zamorano, qui reconeix que “és cert que va haver-hi un error”, encara que nega que fora detectat per Guanyar i afirma que tal com indica Antifrau, va ser el propi departament de Contractació. A més, rebutja que se li demanara a un tècnic que signara el mateix informe, alguna cosa que denunciava la plataforma municipalista.

“En detectar-se l’error, i tractant-se d’un acte que es pot esmenar, conforme testifiquen els diversos informes jurídics que consten en l’expedient, és quan es procedeix a encarregar al funcionari l’emissió d’un informe de valoració de les propostes”, explica Zamorano, i afig: “Deixar entreveure qualsevol tipus de pressió sobre aquest tema per part del govern, és delicte i si el tenen tan clar com per a posar-ho en qüestió haurien de ser capaces de provar-ho. Sens dubte el que demostren és un total desconeixement de com funciona l’administració pública i el menyspreu a la integritat dels funcionaris de la casa”.

Respecte al pronunciament d’Antifrau, l’edil recalca que “no es pot declarar la nul·litat d’un acte que la mesa de Contractació va esmenar en el seu moment amb tots els informes jurídics pertinents”, alhora que recorda que l’adjudicació tampoc va ser recorreguda en eixe moment per cap de les empreses que va optar al contracte. Un contracte que precisament finalitza al setembre i ja s’està preparant el següent.

“Una vegada més assistim a la falta de la veritat de l’oposició, veiem com Guanyar i el PP, a més d’aliar-se en el vot contra el govern, utilitzen tàctiques similars, intentar crear suspicàcies, faltar a la veritat i desprestigiar”, conclou Lorena Zamorano.

Send this to a friend