Enguany es repartiran un total de 3.059 quilos de pólvora per a l’Alardo

El repartiment serà els dies 20 i 21 d'abril en el Baradello de Moya

Repartirán 3.059 quilos de pólvora
La Guàrdia Civil supervisa el repartiment de la munició per a l’Alardo. ARXIU

En l’imminent retorn de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, un total de 3.059 quilos de pólvora es repartiran la setmana vinent per a ser disparats en el dia de l’Alardo. Aquesta quantitat és molt similar a la de 2019, quan es van distribuir 3.099 quilos. Es tracta de la pólvora que l’Associació de Sant Jordi (ASJ) tenia reservada des de l’any 2020 en el polvorí d’Albacete, on s’ha mantingut fins ara.

Segons dades de l’ASJ, per a enguany hi haurà un total de 1.987 tiradors i es repartiran 1.563 cantimplores –ja que algunes d’elles són d’un quilo, i altres de dos–. Una vegada més, i gràcies a que la xifra de tiradors no s’ha incrementat molt respecte a anys anteriors, el repartiment de la pólvora es durà a terme en el Baradello de Moya.

Aquest repartiment serà els dies 20 i 21 d’abril. L’horari estipulat és de 9 a 20 hores el primer dia, i el segon de 9 a 12 hores. La principal novetat d’enguany és que les cantimplores arriben plenes del polvorí, evitant el transvasament de la pólvora per part d’un armer, la qual cosa facilitarà i agilitar el procés encara més.

Cal recordar que en 2019 es va incorporar un sistema informatitzat per al repartiment, deixant arrere el de tipus manual d’anys anteriors, la qual cosa ja va ajudar en aqueix moment al fet que anara més àgil.

 

Send this to a friend