Enric Piera dóna lectura al manifest del Dia Mundial del Teatre

En el Teatre Calderón amb anterioritat a la representació de l'obra '9'

El 27 de març, se celebra el Dia Mundial del Teatre amb el propòsit de donar a conéixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.
Cada any, a invitació de l’Institut Internacional del Teatre (ITI), creador d’aquest assenyalat dia en 1961, s’encarrega a una persona rellevant un manifest basat en les seues reflexions sobre la cultura i el teatre. En aquesta ocasió, l’autora és l’actriu britànica Helen *Mirren.
A Alcoi, Enric Piera ha sigut l’encarregat de la lectura d’aquest manifest en un acte que es va celebrar en la vesprada d’ahir divendres, abans del començament de l’obra ‘9’ que es va representar en el Teatre Calderón. L’espectacle és un text de Javier Sahuquillo inspirat explícitament en 12 homes sense pietat, de Reginald Rose.
En el seu moment, es va traslladar a la Comissió d’Arts Escèniques del Consell de Cultura l’opció de dur a terme aquesta lectura i van decidir que Enric Piera fóra l’encarregat d’aquesta, una decisió que va ser ratificada pel ple d’aquest Consell, el màxim òrgan de participació de cultura a la ciutat.
En paraules del regidor de Cultura, Raül Llopis, “és important ressaltar que Alcoi celebre aquest dia enguany, un any en què hem de reivindicar la cultura segura. Es tracta d’un sector que l’ha passat malament des de la declaració de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 i al qual des d’aquest Ajuntament també li hem ajudat amb Reactiva Cultura”.

HOMENATGE A PEP CORTÉS
D’altra banda, però també amb motiu del Dia Mundial del Teatre, el Institut Valencià de Cultura durà a terme un homenatge pòstum hui dissabte a l’actor i director alcoià Pep Cortés. Serà a les 19 hores en el Teatre Principal de València.00
Aquest mateix acte arribarà a Alcoi, al Teatre Calderón, el 9 d’abril, i també al *Teatre Principal de Castelló a l’octubre.

Send this to a friend