Entregats els premis del concurs ‘Mostra la Ciència en vídeo’

El certamen està organitzat pel Campus d'Alcoi de la UPV

Entregats els premis del concurs 'Mostra la Ciència en vídeo'
Entrega de premios del certamen ‘Muestra la Ciencia en video’.

El Grau en Enginyeria Química del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), en col·laboració amb la Setmana de la Ciència i la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, ha organitzat l’IX Concurs ‘Mostra la Ciència en vídeo’. El certamen en línia també ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

La professora del Departament d’Enginyeria Química i Nuclear del campus, Fernanda López, ha sigut la presentadora del concurs. Han participat 20 centres educatius d’Alacant, Alcoi, Aldaia, Algemesí, el Campello, Dénia, Ibi, Elx, Mutxamel, Ontinyent, Sagunt, Sant Vicent del Raspeig, Torrevieja, València, Villena i Xàtiva. En total s’han presentat 77 projectes en les 3 modalitats.

L’objectiu de l’IX Concurs ‘Mostra la Ciència en Vídeo’ és desenvolupar un vídeo de 3 o 4 minuts en els quals es mostre un experiment relacionat amb la física o la química, realitzat en els laboratoris del centre d’estudis dels alumnes/as participants. El concurs està dividit en tres categories i poden participar estudiants de secundària, batxillerat i Cicles Formatius.

Premiats: 

Premis categoria de 1r i 2n de l’ESO

  • Primer premi: ‘Elements Químics de la vida quotidiana’ d’Olympia Lucas i Carmen Moreno del Col·legi de Fomento Altozano d’Alacant. Paz Pastor ha sigut la professora responsable.
  • Segon premi: ‘Experiment Coixí de seguretat’ d’Aitana Fuentes, María Molina i Jimena García del Col·legi Salesiano San José Artesano d’Elx. Rubén Calatayud ha sigut el professor responsable.
  • Tercer premi: ‘Pressió atmosfèrica’ de Marcos Cantó del Col·legi Salesians d’Ibi. Mavi Ponce ha sigut la professora responsable.
  • Quart premi: ‘La mamba negra’ de Luis Domene i Amaia Batallas de l’IES Antonio Navarro Santafé de Villena. La professora responsable ha sigut Eva Moya.

Premis categoria 3r i 4t d’ESO

  • Primer premi: ‘Volar’ d’Ana Cerroloza, Daniel Quintanilla i Lilia Sánchez de l’IES Enric Valor del Campello. El professor responsable és Ángel López.
  • Segon premi: ‘Quimiofluorescencia’ de Josefa Moncho i Emma Vicens del Col·legi Sant Joan Baptista. La professora responsable és Lucía Puig.
  • Tercer premi: ‘Com funcionen els motors de vapor? D’Aitana Seguí Tortosa, Tislem Jandud i Marta Llin del Col·legi La Miraculosa d’Ontinyent. La professora responsable és Cristina Muriana.

Premis categoria Batxillerat i Cicles Formatius

  • Primer premi: ‘L’aigua pot ser dura’ de David Díaz i Isabel Martínez del CIP FP Canastell de Sant Vicent del Raspeig. María Montserrat Pérez és la professora responsable.
  • Segon premi: ‘Jaula Faraday’ d’Iván Moya, Ivo Allasia i Manuel Martín del Col·legi CEBAT de Mutxamel. El professor responsable és Francisco Javier Criado.

Send this to a friend