Es demana un “salt qualitatiu” en la investigació en càncer

Alcoi ha acollit la sisena edició de la Trobada d’Investigadors en Càncer, impulsada per Més que un Trail

Alcoi ha acollit la sisena edició de la Trobada d’Investigadors en Càncer, impulsada per Més que un Trail
Mesa de presentació, en la jornada inaugural, el dimecres. XAVI TEROL

Alcoi ha acollit la sisena edició de la Trobada d’Investigadors en Càncer, impulsada per Més que un Trail, entitat organitzadora del Trail Solidari Alcoi, juntament amb la Fundació Fisabio –dependent de la Generalitat Valenciana– i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi i la Universitat Politècnica de València (UPV). El congrés ha comptat amb l’assistència de destacats ponents de l’àmbit de la investigació i la innovació, i en particular, en el camp de la lluita contra la malaltia del càncer.
Durant la inauguració de les jornades, Mónica Pont, gerent de Fisabio (Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana), va remarcar que el congrés “demostra la importància de la col·laboració entre institucions” i, en aquest sentit, va parlar de la necessitat de fer un “salt qualitatiu” en relació a la investigació en càncer en el marc del programa Polisabio, conjunt entre la UPV i Fisabio, i que té com a principal finalitat el suport i impuls de la realització de projectes d’innovació en els quals participen de manera coordinada personal de totes dues entitats, així com enfortir la col·laboració entre investigadors. A més, Pont va incidir en què cal traslladar les necessitats tecnològiques d’aquest personal investigador, al sector industrial d’aquestes comarques.
Un guant que va recollir el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, que es va mostrar disposat a continuar impulsant aquest tipus de sinergies.
Per part de l’organització, Paco Fuster es va congratular d’haver consolidat una trobada que “s’ha convertit en referent”, en paraules de l’alcalde, Toni Francés. Del costat de la Conselleria, el director general d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària, Javier Burgos, va reiterar el suport de la Generalitat al projecte, del qual va destacar el seu “creixement en pocs anys”.

Send this to a friend