“És important començar bé, però hem d’anar pas a pas”

Ferran Formatjé es mostra caut a l'hora d'analitzar el bon inici de lliga de l'Alcodiam, que juga aquesta nit

“És important començar bé, però hem d'anar pas a pas”
Ferran Formatjé durant el partit contra el Voltregà. | ALDEMAR

Com un tir ha començat la temporada l’Alcodiam. Caldria tirar molt la vista arrere i possiblement no sé si trobaríem una arrancada de lliga en l’OK Lliga com el que han protagonitzat els de Lorenzo Pastor. Empat a Calafell (4-4), una pista en la qual es pensa que pocs equips puntuaran, i golejada a l’històric Voltregà (8-2) en la sempre complicada estrena a casa, que han situat als blaugranes quarts, només per darrere de Barça i Reus i un sorprenent Manlleu.

Són raons més que suficients per a creure en l’equip i pensar que pot ser una temporada per a gaudir de la denominada millor lliga del món. No obstant això, malgrat els motius que ve donant l’Alcodiam per a ser optimista, en el vestuari prefereixen ser més moderats i no llançar tan lleugerament les campanes al vol. “És molt important començar bé, però hem d’anar pas a pas i ser honestos”, raonava Ferran Formatjé, malson del Voltregà amb el seu triplet.

El 2 blaugrana no oculta la seua satisfacció per la bona arrancada de lliga: “Aconseguim portar-nos un empat d’una pista com la del Calafell en la qual molt pocs equips puntuaran. Després ens vam veure en la incertesa que sempre suposa el primer partit a casa i damunt contra el Voltregà. Llavors penses: “Si no guanyes a algú de la teua lliga a qui li guanyaràs”. Aqueix problema ara el té aquesta nit l’Igualada. Han perdut davant el Reus i vénen de caure 11-1 enfront del Barça. Segur que se’ls ve al capdavant que “si no guanyem a l’Alcodiam, a qui guanyarem”, va raonar.

TRES ANYS A IGUALADA
L’Alcodiam arriba aquesta nit a Les Comes d’Igualada (20’30 hores), una pista que Ferran Formatjé coneix a la perfecció, ja que va defensar la seua samarreta durant tres temporades, l’última de les quals van acabar tercers en lliga i es van classificar per a la Champions. Va ser un any genial en l’esportiu però complicat en l’anímic i, sobretot, en l’econòmic, amb sis mesos sense cobrar, que va portar a desfer una plantilla que va arribar a plantar cara als grans d’aquella lliga.

“Serà complicat, ells estan en una situació compromesa i perdre els suposaria posar-se a 7 punts de nosaltres. Per a ells significaria un colp molt dur. Mentalment és una situació que desgasta molt. Per a nosaltres guanyar ens col·locaria amb la meitat de punts de l’objectiu de la primera volta. Tirant per dalt, la permanència pot estar en els 30 punts i per baix, en uns 20”, calcula.

Ferran Formatjé valora l’experiència d’aquesta plantilla i no considera un problema la càrrega d’anys en alguns jugadors claus de la plantilla. “Portem dues temporades en les quals hem guanyat molts partits perquè vam ser superiors però també aconseguim moltes victòries sense jugar bé, fent valdre la nostra experiència. Aquesta temporada serà molt important quan no estigues bé o jugant malament, almenys no perdre. En OK Lliga és fonamental sumar. S’ha tornat una competició en la qual la preparació física, el descans o l’alimentació compta molt, alguna cosa que no es tenia molt en compte abans, només Barça, Liceo i Reus cuidaven més aquests aspectes. Ara es juga més ‘a la portuguesa’, partits molt intensos i físics, espectaculars per a l’espectador, però amb molt de desgast per al jugador”, llisca.

Send this to a friend