“És més evident que mai la necessitat d’impulsar la transició energètica”

El pressupost de l'Ivace per a fomentar les Comunitats Energètiques Locals augmenta un 60 % en 2022, amb una inversió total de 5 milions d'euros

Necessitat d'impulsar la transició energètica
El conseller d’Economia Sostenible ha inaugurat la III Conferència sobre Transició Energètica, Digitalització i Canvi Climàtic.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha subratllat, en la inauguració de la III Conferència sobre Transició Energètica, Digitalització i Canvi Climàtic, la necessitat “hui més que mai, d’impulsar la transició del nostre sistema energètic”. Aquesta conferència, organitzada per la Càtedra de Transició Energètica de la Universitat Politècnica de València, compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible i pretén ser un espai d’anàlisi i reflexió sobre les eines i instruments al nostre abast per a avançar cap a la transició energètica i la descarbonització de la nostra economia, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic.

En la seua intervenció, el titular d’Economia Sostenible ha posat l’accent en els instruments d’àmbit local “que contribueixen a la democratització de l’energia, situant a la ciutadania com a protagonista de la transició energètica”, destacant entre ells l’autoconsum i les comunitats energètiques locals. En aquest sentit, per a Climent “les comunitats locals d’energia constitueixen una peça essencial per a aconseguir la descentralització i democratització dels sistemes energètics i fomentar un desenvolupament econòmic i social sostenible a nivell local, acompanyat per la creació de llocs de treball”.

El conseller ha subratllat l’aposta de Generalitat i en concret de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial per a impulsar el desenvolupament de les Comunitats Energètiques Locals en el territori valencià, amb l’objectiu que “per al 2030, totes les poblacions puguen comptar, almenys, amb una Comunitat Energètica Local”. Per a aconseguir aquesta comesa, l’Ivace, ha augmentat en un 60 % el pressupost dirigit a aquestes comunitats, amb una inversió total de 5 milions per a 2022. A aquests fons, se sumaran els procedents dels fons europeus de recuperació Next Generation.

Respecte a la introducció de noves energies com l’Hidrogen Verd, el mes de desembre passat la Generalitat va posar en marxa l’Estratègia Valenciana per a impulsar el desenvolupament d’aquesta energia verda en la Comunitat Valenciana, tant en la generació com en el seu posterior ús industrial o en la mobilitat. En definitiva, segons el parer del conseller per a aconseguir un sistema energètic amb baixes emissions de carboni “és imprescindible” estendre l’ús d’energies renovables, fomentar l’economia circular, la relocalització de la indústria i la mobilitat sostenible.

Send this to a friend