Es presenta ‘Por nuestro Alcoy’ per a concórrer a les Municipals

Es defineixen com una plataforma apolítica i asseguren que una enquesta els dona entre 2 i 3 edils

Es presenta ‘Por nuestro Alcoy'
Mari Carmen Valor, Ángel López i Luisa Martínez, portaveus de la nova formació.

Aquesta setmana es donava a conéixer ‘Por nuestro Alcoy’, un nou col·lectiu ciutadà “sense ideologia darrere”, tal com declara el seu portaveu, Ángel López, però que naix amb una clara vocació política perquè tenen la intenció de presentar-se a les pròximes eleccions municipals. “El nostre únic interés és Alcoi”, mentre “els partits tradicionals viuen per i per a la política”, afirma l’ara com ara cap visible de la plataforma, que de moment compta amb un centenar de simpatitzants.

Relata que l’origen de la mateixa van ser una sèrie de trobades entre amics, que van anar creixent en nombre de participants i, un any després, han constituït un grup independent de persones –professionals liberals, treballadors per compte d’altri, autònoms, ciutadans en general– que no mantenen vinculació amb cap de les opcions polítiques existents, a les quals Ángel López considera que únicament regeix el criteri econòmic i l’interés propi.

Reconeixen que no tenen definit encara la manera de dur a terme les seues propostes, o el que ells denominen “el nostre contracte amb Alcoi”, una espècie de programa electoral que han plantejat d’inici. Entre altres, plantegen eliminar la conversió en zona de vianants del Centre, rehabilitar el Teatre Principal, remunicipalitzar serveis –com el de la recollida de fem, tornant a l’antic porta a porta–, acabar amb el parc públic d’habitatges municipal –“l’Ajuntament no pot ser una immobiliària”, remarca–, a més d’impulsar iniciatives com el polígon mancomunat i altres encaminades a “recuperar la capitalitat i la il·lusió que Alcoi ha perdut perquè aquest Ajuntament l’ha anat matant”, recalca.

No tenen clara tampoc una llista electoral, començaran ara amb aquest treball, però asseguren que una enquesta realitzada per una empresa solvent els dona entre 2 i 3 regidors.

Send this to a friend