Es preveu l’assistència de 10.000 espectadors a la Mostra de Teatre

Aquesta vesprada és l'acte d'obertura en el Teatre Principal

Es preveu l'assistència de 10.000 espectadors a la Mostra de Teatre
Espectacle ‘Organik’, interpretat ahir en la Pre-Mostra al parc de la Glorieta.

ÚLTIMA HORA: La companyia Maduixa suspén el seu espectacle ‘Migrare’ per indisposicions de salut. Alcoi no es perdrà aquest magnífic muntatge, ja que es reprograma per al 25 de novembre al Teatre Calderón. Per tant, l’acte d’obertura de la Mostra s’endarrereix a les 19:30 en la Sala Ágora, abans de la representació de ‘Fairfaly’, de La Calòrica.

Les grans xifres sobre la XXXI Mostra de Teatre d’Alcoi van més enllà dels rècords batuts quant a programació, nombre de funcions, autonomies que acudiran, companyies que van sol·licitar participar o la xifra de diferents espais escènics que s’estan emprant des del dissabte, ja que aquest cap de setmana ha tingut lloc la Pre-Mostra.

Des de l’organització i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi calculen que la xifra d’espectadors podria rondar els 10.000, molt per damunt de la registrada en edicions anteriors, fins i tot prenent com a referència les edicions prèvies a la pandèmia de la Covid-19.

El director de la Mostra, Miquel Santamaría, detalla que “en els llocs tancats sabem l’aforament concret, i sumant-los tots, a més de la previsió dels espectacles a l’aire lliure, ens ha donat una suma de 10.000 places, malgrat que en espais oberts hem calculat a la baixa”. En aquest sentit, reconeix que, calcular l’aforament en espectacles de ‘carrer’ és molt complicat.

Per als professionals, Santamaría apunta que hi ha 3000 invitacions, i que la resta està disponible per al públic en general, per al qual, el director recomana especialment els espais del Teatre Calderón i el Principal, com a “espais naturals” per a aquests espectadors.

Sobre aquesta quantiosa previsió, l’edil de Cultura, Raül Llopis, posa l’accent en la repercussió d’aquesta a nivell econòmic i social, per les reserves hoteleres i hostaleres, a més del comerç o el turisme. “Sabem que hi ha molta gent que ja ha fet les seues reserves. Assenyala a més que la Mostra “està tenint molta repercussió prèvia, tant en les fires a les quals hem anat com en la programació que hem fet, que està molt treballada i elaborada”.

Precisament sobre les xifres, el director de la Mostra apunta que, per a aquesta edició, “hem rebut 732 propostes, mai abans havíem passat de les 400”. Afig que “segurament té a veure amb la pandèmia, perquè alguns espectacles es van quedar en cartera per aquest motiu i encara estan disponibles, però el ritme de creació és enorme i alguns es perdran pel camí”.

INVERSIÓ ADMINISTRACIONS
Les bones dades també s’extrapolen a nivell d’inversió. Santamaría explica que “enguany tenim el pressupost més alt dels que hem tingut fins ara”, una cosa molt vinculada a l’aportació per part de la Generalitat. “En 5 anys s’ha més que duplicat l’aportació a la Mostra”. Malgrat això, argumenta que “no estem en el ‘top ten’ d’altres fires, de manera que tenim espai per a créixer, i espere que les administracions ens donen suport, perquè nosaltres tenim la voluntat d’anar creixent, de tindre millor inversió per a poder optar a nous objectius, a fer coses de més volum, encara que el nostre model és clar: arribar a tots els públics i apostar per tots els formats”.

Send this to a friend