Es preveu que les obres de l’Andreu Sempere arranquen al juliol de 2022

L'Ajuntament d'Alcoi ha licitat les obres, i durant aquests dies es publicarà el plec de condicions

Es preveu que les obres de l'Andreu Sempere arranquen al juliol de 2022
La remodelació de l’Andreu Sempere és un projecte molt demandat. | ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi ha licitat les obres de reforma i adequació de l’IES Andreu Sempere. Això vol dir que ha aprovat publicar el plec de condicions perquè les empreses puguen presentar-se a optar a dur a terme aquesta actuació.

Segons s’ha indicat des del consistori alcoià, en els pròxims dies es publicarà el plec de condicions i a partir d’aqueix moment les empreses tindran 26 dies per a presentar-se a optar a realitzar el projecte. El preu base de licitació és de 3.719.384’39 euros i les obres començaran l’1 de juliol de 2022, tal com es va acordar amb la direcció del centre. El termini d’execució és de 14 mesos.

L’objecte del projecte és adequar i ampliar aquest centre docent a fi de dotar al mateix d’unes infraestructures educatives de qualitat. En la proposta l’oferta d’activitats a desenvolupar consisteix bàsicament en dues actuacions.

Com a actuació principal, l’adequació o reforma de l’edifici existent, procedint a la rehabilitació energètica de la façana i substituint les cobertes inclinades per planes. A l’interior de l’edifici es contempla la reforma dels espais interiors i la renovació de les instal·lacions.

La segona és l’ampliació de l’immoble i la dotació d’espais més amplis i diàfans per a algunes funcions addicionals demandades (aules ADA i sala d’actes), amb provisió d’escales exteriors d’evacuació i amb execució de rampes i escales d’accés i connexió entre les diferents plataformes.

Segons explica el regidor d’Educació, Jordi Silvestre, “és un projecte molt complex, que ha experimentat molts canvis i ajustos fins a aconseguir una solució òptima i consensuada”. L’edil afig que el consistori també  ha treballant de la mà de l’equip directiu i de la Conselleria per a buscar una possible ubicació dels alumnes mentre duren les obres.

Encara que aquesta labor és competència integra de la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament d’Alcoi ha col·laborat en tot moment per a posar els espais disponibles per a reubicar a aquest alumnat. Així, s’han oferit diverses ubicacions a la Conselleria d’Educació perquè decidisca la millor ubicació dels alumnes de l’ESO, sent una d’elles la de l’antic col·legi Miguel Hernández, seu actual de l’Escola Oficial d’Idiomes. Quedarà també per determinar la reubicació de l’alumnat de Batxiller.

En tot cas, des de l’Ajuntament d’Alcoi es facilitarà el transport des del barri d’Horta Major fins a la nova ubicació temporal per a garantir els desplaçaments, per als quals ho necessiten.

MILLORES EN TOMÀS LLÀCER
D’altra banda, la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar ahir la contractació de les obres per a dur a terme la coberta de la pista exterior esportiva i la climatització del Centre d’Educació Especial (CEE) Tomàs Llàcer, així com la instal·lació de gronxadors i la pintura de l’interior de les aules en aquest centre. Es tracta d’obres de millora incloses en el Pla Edificant i el pressupost base de licitació és de  224.692’35 euros.

Send this to a friend