Es preveu que les obres de Rodes comencen després de l’estiu

El projecte de rehabilitació s'ha adjudicat per més de 7 milions d'euros

Es preveu que les obres de Rodes comencen després de l'estiu
La zona inferior del carrer Agres albergarà el parc tecnològic. | ARXIU

Després de valorar totes les ofertes presentades per a dur a terme la rehabilitació del conjunt industrial de Rodes, la Mesa de Contractació de l’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat les obres a la UTE formada per Victor Tormo SL i Eladio Silvestre, amb una oferta que ascendeix a 7.023.188 euros.

La citada adjudicació haurà de ser aprovada en Ple abans que puguen començar els treballs. De moment, s’espera que la documentació estiga disponible per a la sessió plenària del mes de setembre, i serà a partir d’aqueix moment quan arrancada el termini d’execució, que és de 28 mesos.

Segons explica el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “aquestes obres constitueixen la part central del projecte de Rodes, un dels més importants de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà i amb la qual es preveu generar un rellevant impuls econòmic a la ciutat. Ens satisfà especialment el fet que l’oferta seleccionada tinga un fort component local, la qual cosa repercuteix en la generació de riquesa i ocupació a la ciutat”.

Les obres de rehabilitació estan cofinançades al 50% per la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d’Espanya 2014-2020, mentre que l’altra meitat serà aportada en la seua major part la Generalitat Valenciana i en un percentatge menor l’Ajuntament.

Quant als treballs, afectaran dues parts diferenciades de Rodes. D’una banda, el bloc encarat al carrer Salvador Allende i a la part inferior del carrer Agres acollirà un parc tecnològic, en el qual s’instal·laran empreses i start-ups i que estarà dinamitzat pel Districte Digital de la Generalitat Valenciana. I per l’altre, els edificis situats en la part superior del carrer Agres i els que donen al carrer AVistabella es dedicaran a activitats educatives i socioculturals.

Send this to a friend